Hlavní obsah

Leverkusen porazil Schalke a stíhá vedoucí Dortmund

LEVERKUSEN

Fotbalisté Leverkusenu vyhráli v 27. kole německé lize nad Schalke 2:0 a vrátili se do boje o titul. Bayer využil sobotního zaváhání lídra tabulky Dortmundu a sedm kol před koncem sezony stáhl jeho náskok na sedm bodů. Český reprezentant Michal Kadlec odehrál za Leverkusen celý zápas.

Foto: Reuters

Michael Ballack slaví vítězství Leverkusenu nad Schalke.

Článek

Schalke v týdnu propustilo kouče Felixe Magatha a do dnešního duelu vedl tým dosavadní asistent Josef Eichkorn, než příští týden tým převezme Ralf Rangnick. Eichkorn si však svou bundesligovou premiéru a zároveň i derniéru v roli hlavního kouče určitě představoval jinak.

Už v 19. minutě poslal Leverkusen do vedení výstavní trefou Derdiyok a o deset minut později si dal vlastní gól Metzelder. Schalke se na žádnou odpověď nezmohlo.

Trenér Magath se po odchodu ze Schalke ihned posadil na lavičku svého bývalého klubu Wolfsburgu, ale ani jeho návrat nevyvedl předposlední tým tabulky z mizérie. V souboji na půdě Stuttgartu sice Wolfsburg sahal po výhře, když vedl od 40. minuty gólem Grafitého, nakonec se však musel spokojit s bodem. V poslední minutě vyrovnal Niedermeier a udržel Stuttgart bod nad pásmem sestupu.

Naopak Wolfsburg, který z posledních osmi duelů získal jen čtyři body, zůstal předposlední se ztrátou dvou bodů na záchranu.

Českého reprezentanta Jana Poláka posadil Magath na lavičku, do hry ho poslal až na začátku druhé půle.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Leverkusen - Schalke 2:0 (19. Derdiyok, 27. vlastní Metzelder), Stuttgart - Wolfsburg 1:1 (90. Niedermeier - 40. Grafite).

Reklama

Související témata: