Hlavní obsah

VIDEO: Neuere, ty Jidáši! Fanoušci Schalke symbolicky pohřbili brankáře Bayernu

GELSENKIRCHEN

Sprcha nadávek a sprostých slov se podle očekávání sesypala na brankáře Bayernu Mnichov Manuela Neuera, který se v neděli poprvé v dresu bavorského velkoklubu vrátil do Gelsenkirchenu na stadión Schalke 04. Tam ještě před pár měsíci býval miláčkem publika, teď je tam ale nenáviděným zrádcem. Každopádně ze šlágru kola vyšel jako vítěz, jeho Bayern zvítězil na horké půdě 2:0.

Foto: Reuters

Fanoušci Schalke nemohou Manulovi Neuerovi přestup do Bayernu jen tak odpustit.

Článek

Zlost svých bývalých fanoušků však pocítil hned před stadiónem. Hodinu před zápasem dorazil týmový autobus před arénu, kde už byl nachystán houf domácích příznivců a brankáři národního týmu příjezd pořádně opepřil. „Vylez ty kur... Jidáši,“ řvalo tvrdé jádro fanoušků, které neváhalo sáhnout i k ostřejšímu výrazivu.

Na stadiónu pak fanoušci rozvinuli obří transparent, na němž Neuera symbolicky pohřbili. „Truchlíme za M. Neuera za léta 2005 – 2011, znovuzrozený jako bezcharakterní loutka,“ stálo na transparentu v narážce na letní přestup za rekordní sumu 25 miliónů eur, která přetáhla pětadvacetiletého gólmana do tábora úhlavního rivala.

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer vstupuje na stadión Schalke 04.foto: Reuters

„Moc dobře jsem věděl, co mě tady čeká. Vím, že fanoušci Schalke jsou hodně emocionální, takže jsem se na to nachystal. Jasně, člověk něco takového nerad slyší. Ale pro mě je důležité, že jsme tady dokázali vyhrát,“ komentoval Neuer emoce na stadiónu v pozápasovém televizním rozhovoru.

Podle něj se vyhrocených reakcí dočkal jen od fanoušků, s bývalými spoluhráči mělo být vše v nejlepším pořádku. „S hráči Schalke nemám žádný problém. Zůstali jsme v kontaktu,“ potvdil.

Fanoušci Schalke ke svému bývalému miláčkovi Manuelu Neuerovi: "Jidáši"foto: Reuters

Rodáka z Gelsenkirchenu, který prošel v Schalke všemi týmy od žáčků až po profesionální A-tým, se zastal kouč Bayernu Jupp Heynckes. „Tohle si opravdu nezasloužil. Ten transparent byl nevkusný. Že by byl bezcharakterní hráč, to mu opravdu nikdo nemůže vytýkat. On je super člověk. Tady jsme hráli nejen za Bayern, ale i za Manuela,“ zdůraznil kouč.

Bayern se nakonec po brankách Petersena a Müllera radoval z výhry a z vedení v tabulce, které vévodí o dva body před Herthou Berlín. Poražené Schalke se s devíti body krčí uprostřed tabulky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články