Hlavní obsah

Dortmund deklasoval Kolín nad Rýnem 5:0 a je druhý v tabulce

BERLÍN

Fotbalisté Dortmundu deklasovali v 10. kole německé ligy Kolín nad Rýnem 5:0 a posunuli se na druhé místo tabulky za Bayern Mnichov. Pomohlo jim k tomu zaváhání dosud druhého Mönchengladbachu, který podlehl Hoffenheimu 0:1. Hamburk při debutu trenéra Thorstena Finka vybojoval remízu 1:1 s Wolfsburgem a odpoutal se ze dna soutěže.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z přídělu, který uštědřili Kolínu.

Článek

Dortmund za nejvyšším vítězstvím v sezoně nasměroval už v 7. minutě Japonec Kagawa. Do poločasu se trefili ještě Schmelzer a Lewandowski a druhá půle byla už jen o tom, kolik dalších branek úřadující mistr vstřelí. Nakonec zůstalo u dvou, ještě jednou se prosadil útočník Lewandowski a skóre uzavřel Kehl.

Nový trenér Hamburku Thorsten Fink nechal celý zápas na lavičce bývalého kapitána Davida Jarolíma, důvěru naopak dostal brankář Jaroslav Drobný. Právě on si ale hned ve druhé minutě neporozuměl s obránci. Míč před hlavičkujícím Mandžukičem nesebral žádný z hráčů Hamburku a osamocený chorvatský útočník pohodlně otevřel skóre.

Ve druhé půli však Hamburk předvedl pohlednou akci, na jejímž konci přehodil brankáře Benaglia další chorvatský střelec Petrič. I přes jeho branku čeká severoněmecký tým na vítězství před domácími fanoušky už déle než sedm měsíců.

Norimberk doma dvakrát vedl nad Stuttgartem, ale pokaždé o náskok přišel a po remíze 2:2 naplno nebodoval už popáté v řadě. Celý zápas odehrál za domácí český reprezentant Tomáš Pekhart, mezi střelce se však nezapsal.

Po devadesáti minutách odehráli ve vzájemném zápase i jeho spoluhráči z národního týmu, obránci Roman Hubník z Herthy Berlín a Zdeněk Pospěch z Mohuče. Zápas v Berlíně skončil bezbrankovou remízou.

Mohuči v tabulce odskočil Kaiserslautern, který porazil doma Freiburg 1:0. Jedinou branku defenzivě Freiburgu vedené obráncem Pavlem Krmašem vstřelil Izraelec Šechter. Český stoper si do statistik zapsal žlutou kartu, jeho tým sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Dortmund - Kolín nad Rýnem 5:0 (44. a 50. Lewandowski, 7. Kagawa, 25. Schmelzer, 66. Kehl), Hertha Berlín - Mohuč 0:0, Hoffenheim - Mönchengladbach 1:0 (56. Ibiševič), Kaiserslautern - Freiburg 1:0 (75. Šechter), Norimberk - Stuttgart 2:2 (9. Simons, 70. Wollscheid - 61. Kuzmanovič z pen., 84. Maza), Hamburk - Wolfsburg 1:1 (56. Petrič - 2. Mandžukič).

Reklama

Související témata: