Hlavní obsah

Bayern těsně zvítězil v Augsburgu a vede bundesligu o pět bodů

AUGSBURG

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili na hřišti nováčka z Augsburgu 2:1 a v čele německé ligy si po dvanácti kolech vypracovali pětibodový náskok před mistrovským Dortmundem.

Článek

Svěřenci trenéra Juppa Heynckese vstřelili už v úvodní půlhodině bavorského derby dvě branky a vše nasvědčovalo jejich další hladké výhře. V 16. minutě se trefil kanonýr Mario Gómez a třináctým gólem si upevnil vedení v tabulce střelců. Za dvanáct minut ho napodobil francouzský záložník Franck Ribéry.

Domácí zdramatizovali utkání po kontaktní brance Japonce Hadžimeho Hosogaie z 59. minuty. Bayern však těsný náskok udržel i přesto, že v poslední minutě přišel o vyloučeného Ukrajince Anatolije Timoščuka.

Schalke remizovalo v Hannoveru 2:2 a propadlo se z druhé až na pátou pozici. Svůj bundesligový debut ozdobil dvěma góly finský útočník hostů Teemu Pukki, jeho spoluhráč Jan Morávek se dostal na hřiště až v poslední minutě.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Hannover - Schalke 2:2 (29. vlastní Papadopulos, 59. Abdellaoue - 26. a 73. Pukki), Augsburg - Bayern Mnichov 1:2 (59. Hosogai - 16. Gómez, 28. Ribéry).

Reklama

Související témata: