Hlavní obsah

Drobný přispěl čistým kontem a asistencí k vítězství Hamburku

Český reprezentační brankář Jaroslav Drobný pomohl v německé lize Hamburku čistým kontem a přihrávkou na vítězný gól k výhře 2:0 nad Norimberkem. Hostující útočník Tomáš Pekhart se neprosadil a jeho tým klesl v tabulce za svého dnešního soupeře.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jaroslav Drobný pomohl k výhře asistencí.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe hosté a byl to právě Pekhart, který způsoboval rozruch před brankou svého spoluhráče z národního týmu. V 17. minutě prodloužil autové vhazování na Daniela Didaviho, na jeho pokus se však Drobný dokázal natáhnout.

Ve 22. minutě vystřelil hlavou sám, ale český brankář znovu zakročil. Svým následným dlouhým výkopem pak naopak připravil rozhodující gól. Útočník José Paolo Guerrero v souboji přetlačil obránce Timmyho Simonse, takže mu letící míč propadl přímo do běhu, aby mohl otevřít skóre.

Druhou branku domácího týmu dal po výborné kombinační akci Marcell Jansen a pomohl Hamburk dotáhnout na jedenácté místo, což je vůbec nejlepší umístění ambiciózního celku v ročníku. Norimberk naopak venku popáté v řadě prohrál s celkovým skóre 1:13 a na sestupové příčky má už jen bod k dobru.

Fotbalisté Schalke se nenechali zlomit srovnáním posledního Augsburgu a vítězstvím 3:1 se posunuli před Brémy na čtvrté místo tabulky. Gelsenkirchenský tým poslal do vedení Klaas-Jan Huntelaar, který s maskou přes nadvakrát zlomený nos vsítil svůj třináctý gól v ročníku. Dotáhl se tak na vedoucího muže tabulky střelců Maria Gomeze z Bayernu Mnichov.

Krátce po poločase byl po zásahu Saschy Mölderse stav 1:1, avšak domácí neznervóznili a díky Christianu Fuchsovi a Raúlovi zaslouženě zvítězili. Španělský kanonýr se po své brance zprvu ani neradoval, rozhodčí ale po konzultaci s postranním sudím potvrdil, že obránce hostů míč zastavil až za brankovou čárou.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Hamburk - Norimberk 2:0 (23. Guerrero, 62. Jansen), Schalke - Augsburg 3:1 (16. Huntelaar, 66. Fuchs, 84. Raúl - 48. Mölders).

Reklama

Související témata: