Hlavní obsah

Jarolím je v Německu propadákem podzimu! Hubník s Pekhartem hvězdami kola

PRAHA

Německá fotbalová bundesliga už má pro tento rok dohráno a ke slovu se tak dostávají různé statistiky a bilancování podzimní části. Na ní nebude nejspíš vůbec v dobrém vzpomínat dlouholetá opora Hamburku David Jarolím. Nejenže se s klubem po osmi letech bude loučit, ale navíc v kritických německých médiích ještě obsadil nelichotivé pozice v různých žebříčcích.

Foto: Yves Logghe, ČTK/AP

David Jarolím byl donedávna v Hamburku kapitánem, pod novým koučem ale odehrál jen pár minut.

Článek

Nejčtenější deník Bild jej na svých internetových stránkách zařadil mezi poražené podzimu. Z každého bundesligového klubu vybral list po jednom zástupci a z Hamburku vybral právě bývalého českého reprezentanta.

„Po zářijovém odchodu trenéra Oenninga odehrál bývalý kapitán klubu jen 23 minut. Český fotbalista chce proto v zimě z klubu pryč. HSV Jarolímovi slíbilo, že může odejít zadarmo,“ píše Bild.

Rodák z Čáslavi tak doplatil na katastrofální start Hamburku do sezóny, na jejímž začátku se nedařilo ani jeho spoluhráči v bráně Jaroslavu Drobnému. Jenže gólman zpackaný start dokázal napravit a nový kouč Thorsten Fink v něm, na rozdíl od Jarolíma, vidí velkou oporu mužstva.

Jarolím se nedávno objevil také v jiném žebříčku deníku Bild, v němž spolu s fanoušky všech bundesligových mužstev vybírali nejneoblíbenější hráče jednotlivých klubů. A z Hamburku ukázali opět na českého internacionála. Vytýkali mu časté filmování a provokování soupeře. Nutno dodat, že Jarolím se v tomto případě ocitl v exkluzivní společnosti, protože v žebříčku figuroval například i Arjen Robben či Michael Ballack.

Za vůbec největší propadák podzimu však Bild označil bývalého německého reprezentanta Patricka Helmese, jehož kouč Wolfsburgu Felix Magath během podzimní části degradoval na amatéra.

Pekhart s Hubníkem v sestavě kola

Závěr roku se ale jiným českým hráčům v Německu spíše povedl. Gólman Drobný slyší v poslední době na svoji adresu samou chválu. Trenéra české reprezentace Michala Bílka pak určitě potěšily i výkony Tomáše Pekharta a Romana Hubníka v posledním kole.

Tomáš Pekhart z Norimberku (vlevo) si v posledním podzimním bundesligovém kole připsal čtvrtou trefu.foto: Reuters/Fabrizio Bensch

Nejenže se oba reprezentanti gólově prosadili, ale za své výkony si odnesli v Německu dobrá hodnocení. Například německá verze stanice Eurosport zařadila oba hráče do sestavy týdne.

„Tomáš Pekhart předvedl proti Leverkusenu zatím svůj nejlepší výkon a čtvrtou trefou v sezóně pomohl k jasné výhře 3:0 na hřišti soupeře. Obranu soupeře dostával zejména ve druhé půli do velkých potíží, za což byl odměněn první trefou od sedmého bundesligového kola,“  stojí na internetových stránkách Eurosportu.

Podobné chvály se od Eurosportu dočkal i obránce Herthy Berlín Roman Hubník po zápase s Hoffenheimem (1:1): „Český hráč byl hlavním důvodem toho, že se Ibiševič a spol. nemohli více prosadit. Spolu s Jankerem vytvořili pevnou defenzivní baštu a dobrý výkon korunoval gólem v závěru zápasu.“

Reklama

Související témata: