Hlavní obsah

Huntelaarův návrat do Schalke už je oficiální

Berlín/Praha

Návrat útočníka Klaase-Jana Huntelaara do Schalke je oficiální, bývalý nizozemský fotbalový reprezentant podepsal v klubu z Gelsenkirchenu smlouvu do konce sezony. Sedmatřicetiletý kanonýr v Schalke působil v letech 2010 až 2017 a ve 240 soutěžních zápasech za něj nastřílel 126 branek. Poslednímu celku tabulky bude pomáhat udržet bundesligovou příslušnost.

Foto: Twitter @S04Daily

Nizozemský útočník Klaas-Jan Huntelaar se vrací do Schalke.

Článek

"Musíme vyhrávat zápasy, abychom vystoupali ze dna tabulky, a k tomu je třeba dávat góly. Chci svým dílem přispět k tomu, že se udržíme. Schalke patří do první ligy a je na naší zodpovědnosti, aby to tak i zůstalo," řekl Huntelaar po podpisu smlouvy.

Do bývalého působiště se vrátil z Ajaxu Amsterodam, v minulosti hrál i za Real Madrid či AC Milán. V dresu Schalke vyhrál Německý pohár a v ročníku 2011/2012 se stal s 29 góly nejlepším střelcem bundesligy.

Příchod stříbrného a bronzového medailisty z mistrovství světa je pro Schalke, které po 16 kolech dělí od příček zajišťujících záchranu sedm bodů, druhým návratem někdejší opory pro boj o udržení. Po třech letech v Arsenalu zamířil do Gelsenkirchenu na hostování do konce sezony bosenský záložník Sead Kolašinac.

Reklama

Související témata: