Hlavní obsah

Záložník Bayernu Tolisso si na tréninku utrhl sval, je po operaci

Minimálně tři měsíce bude mimo hru záložník Bayernu Mnichov Corentin Tolisso, který si na tréninku vážně poranil stehenní sval. Francouzský mistr světa se zranil ve čtvrtek bez cizího zavinění při střele. Šestadvacetiletý fotbalista už se podrobil operaci a může být ohrožen i jeho start na letním evropském šampionátu.

Foto: Christof Stache, Reuters

Minimálně tři měsíce bude mimo hru záložník Bayernu Mnichov Corentin Tolisso

Článek

"Je to vážné zranění levého stehna, utržený sval. Byli jsme z toho na tréninku všichni v šoku. Počítáme, že je to tak na tři měsíce. Snad se zotaví rychle," řekl trenér Hansi Flick na tiskové konferenci.

Tolisso, který přišel do Bayernu v roce 2017 z Lyonu za více než 40 milionů eur, má za sebou několik delších zdravotních přestávek kvůli svalovým potížím či zranění kotníku.

Začátkem února se vrátil do sestavy po krátké pauze a pomohl vítězi Ligy mistrů ovládnout mistrovství světa klubů. Naposledy v pondělí přispěl v německé lize gólem k remíze 3:3 s Bielefeldem.

"Zrovna se vrátil na hřiště, potřeboval získat rytmus a znovu se chytit. Je to škoda. Když se podíváte na ta jeho zranění, je to skoro tragédie," uvedl Flick.

Reklama