Hlavní obsah

Masakr v Německu! Rozbouření fotbaloví fanoušci zranili téměř dvě stovky policistů

Drážďany/Praha

V poslední době začínají být nepokoje fotbalových fanoušků na denním pořádku. Nevyhnuli se ani třetiligovým Drážďanům během zápasu s Türkgücü Mnichov. Protesty však nabraly neskutečné obrátky. Podle německého deníku Bild při nich bylo zraněno 185 policistů, někteří z nich vážně.

Foto: Robert Michael/dpa

Nepokoje v Drážďanech

Článek

Během druhého poločasu zápasu 3. německé fotbalové ligy mezi Drážďanami a Türkgücü Mnichov se asi 5000 příznivců Drážďan pokusilo prorazit na stadion, který byl kvůli covidovým opatřením uzavřen.

Kolem zabezpečeného stadionu došlo k násilným střetům mezi policií a příznivci. Na policisty létaly skleněné lahve, kameny a pyrotechnika. Střety se poté přesunuly do ulice Lennéstrasse a trvaly několik hodin. Vedle zasahujících policistů byli napadeni i někteří zástupci médií.

Policejní mluvčí Marko Laske uvedl, že většina ze zraněných policistů je znovu ve službě, ale že nejméně 30 z nich není schopno momentálně vykonávat svou práci. „Šest policistů je stále hospitalizováno," uvedl.

Přibližně čtyři desítky útočníků policie zadržela za výtržnictví, odpor vůči policii a za trestné činy ublížení na zdraví apod. Na vyšetřování incidentu byla ustanovena speciální komise.

SG Dynamo Drážďany se po výhře 4:0 vrátilo po roce zpátky do 2. Bundesligy.

Reklama

Související témata: