Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Německa se podle očekávání stane Flick

Berlín
Aktualizováno

Novým trenérem německých fotbalistů se podle očekávání stane Hans-Dieter Flick. Bývalý kouč Bayernu Mnichov podepsal smlouvu do roku 2024 a po Euru u týmu nahradí Joachima Löwa. V úterý o tom informovalo vedení svazu.

Foto: Sven Hoppe, Reuters

Trenér Hansi Flick dovedl k mistrovskému titulu fotbalisty Bayernu, nyní převezme německou reprezentaci.

Článek

"Na všem jsme se domluvili až překvapivě rychle a už se těším, až začnu pracovat," uvedl na webu svazu šestapadesátiletý Flick, který o předčasném odchodu z Bayernu informoval v dubnu a od té doby byl s pozicí reprezentačního trenéra spojovaný.

Flick vedl Bayern od předloňského listopadu, kdy se z role asistenta posunul do pozice dočasného kouče. Nakonec ve funkci zůstal a loni v dubnu s ním mnichovský klub prodloužil smlouvu do roku 2023. Bayern pod jeho vedením zvítězil v Lize mistrů, německé lize, domácím poháru i superpoháru, v evropském superpoháru a na mistrovství světa klubů. Před tím Flick vedl Hoffenheim a od roku 2006 až do triumfu na mistrovství světa 2014 působil jako Löwův asistent u reprezentace.

Foto: Christof Stache, Reuters

Německou fotbalovou reprezentaci povede Hansi Flick.

Nyní Löwa u německého národního týmu nahradí. Jednašedesátiletý kouč má sice smlouvu až do světového šampionátu v roce 2022, ale rozhodl se skončit už po Euru, které odstartuje 11. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Německa Toni Kroos (vlevo) a Thomas Müller na tréninku před utkáním s Českou republikou.

Löw působil u německého výběru nejprve jako asistent a v roce 2006 byl u zisku bronzu na mistrovství světa. Stejný výsledek zopakoval už jako hlavní kouč v roce 2010 a čtyři roky nato slavili Němci čtvrtý titul. Z evropských šampionátů má Löw stříbro a dva bronzy.

Reklama

Související témata: