Hlavní obsah

Hoffenheim - Wolfsburg 3:1Kadeřábek zazářil v duelu s "Liškami". Schick s Leverkusenem také vyhrál

Aktualizováno

Český reprezentant Pavel Kadeřábek gólem a asistencí přispěl v 6. kole německé fotbalové ligy k výhře Hoffenheimu 3:1 nad Wolfsburgem, který poprvé v bundesligovém ročníku prohrál. Leverkusen v základní sestavě s útočníkem Patrikem Schickem zdolal Mohuč 1:0. Záložník Vladimír Darida si s Herthou Berlín odvezl z Lipska debakl 0:6. Do problémů se dostal i Dortmund, který prohrál v Mönchengladbachu 1:0.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Pavel Kadeřábek (vpředu) se raduje z branky, kterou vstřelil v 6. kole Bundesligy do sítě Wolfsburgu. Na fotce společně se spoluhráčem Georginio Ruttem.

Článek
Fotogalerie

Účastníka Ligy mistrů Wolfsburg poslal v 25. minutě do vedení Baku, jenže domácí v nastavení úvodního dějství zásluhou Kramariče vyrovnali. V 74. minutě Kadeřábek ve vápně našel zakončujícího Baumgartnera.

O osm minut později nikým nehlídaný sparťanský odchovanec zblízka dorazil do branky Raumeho střelu z přímého kopu, která skončila na tyči. Hoffenheim triumfoval po čtyřech kolech.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Pavel Kadeřábek (vlevo) se raduje z branky, kterou vstřelil v 6. kole Bundesligy do sítě Wolfsburgu. Na snímku společně s Georginiem Rutterem.

Vítězství Leverkusenu zařídil v 62. minutě Wirtz. Bayer naplno bodoval ve druhém kole po sobě a ve čtvrtém z posledních pěti, v neúplné tabulce se posunul na druhé místo za obhájce titulu Bayern Mnichov.

Nkunku zajistil vítězství dalšímu z bundesligových favoritů

Vicemistr poslední sezony Lipsko vyhrál po třech kolech. V obou poločasech vstřelil po třech gólech. Dvakrát se mezi střelce zapsal Nkunku. Hertha prohrála po dvou ligových výhrách, Darida střídal už o poločase.

Jiný berlínský celek Union, který je ve skupině Evropské konferenční ligy s pražskou Slavií, porazil doma Bielefeld 1:0. V 88. minutě rozhodl Behrens, který při prohře 1:3 na hřišti Slavie vstřelil jediný gól svého týmu.

Mönchengladbach zdolal doma Dortmund 1:0. V 37. minutě se prosadil švýcarský reprezentant Zakaria. O tři minuty později dostal druhou žlutou kartu v utkání hostující záložník Dahoud. Mönchengladbach vyhrál druhé z posledních tří kol, Dortmund prohrál v bundeslize po sérii tří výher.

Frankfurt doma remizoval s Kolínem nad Rýnem 1:1 a v šestém soutěžním duelu po sobě uhrál nerozhodný výsledek, z toho popáté v řadě 1:1. Hosté, za něž celé utkání strávil mezi náhradníky český reprezentant do 21 let Tomáš Ostrák, remizoval v bundeslize 1:1 potřetí za sebou.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 1:1 (45.+6 Borre - 14. Schirí),
Hoffenheim - Wolfsburg 3:1 (45.+2 Kramarič, 74. Baumgartner, 82. Kadeřábek - 25. Baku)
Leverkusen - Mohuč 1:0 (62. Wirtz)
Lipsko - Hertha Berlín 6:0 (16. a 70. Nkunku, 23. Poulsen, 45.+3 Mukiele, 59. Forsberg z pen., 77. Haidara)
Union Berlín - Bielefeld 1:0 (88. Behrens)
Mönchengladbach - Dortmund 1:0 (37. Zakaria)

Reklama

Související témata: