Hlavní obsah

Šéf Bayernu Hoeness na daních zatajil mnohem víc, než bylo známo

Mnichov

Prezident fotbalového klubu Bayern Mnichov Uli Hoeness zatajil na daních mnohem větší částku, než se dosud vědělo. V první den soudního procesu dnes v Mnichově přiznal, že se dopustil daňového úniku ve výši 18,5 miliónu eur (500 miliónů korun), uvedla zpravodajská televize n-tv. Státní zastupitelství ho viní, že připravil finanční úřad o 3,2 miliónu eur (87,5 miliónu korun).

Foto: Pool, Reuters

Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness

Článek

Hoeness se loni v dubnu sám udal kvůli daňovým únikům, které se týkaly jeho nepřiznaného účtu ve švýcarské bance. U soudu se nyní zodpovídá z úniku ve výši 3,2 miliónu eur, ale z velké části je tento čin už promlčen. Podle německých médií měl díky tomu Hoeness velkou šanci, že se vyhne vězení a odejde od soudu pouze s pokutou a podmínečným trestem, což přichází v úvahu u úniků do miliónu eur.

Dnes ale někdejší fotbalový útočník přiznal, že stát na daních ošidil o mnohem větší částku. Zatím není jasné, jaký vliv bude mít dnešní přiznání na další vývoj procesu. Televize n-tv upozornila, že zatím není jasné, jaká část z dodatečných více než 15 miliónů eur už je promlčená a jakou ještě může postihnout trestní právo.

Hoeness v letech 2003 až 2009 obchodoval s rizikovými akciemi. Dnes u soudu řekl, že jeho obchodování skončilo v celkové ztrátě v řádu několika miliónů eur. Při obchodování ale dočasně dosahoval i zisků, které však nepřiznal ke zdanění.

Hoeness je v Bayernu legendou. V dresu bavorského velkoklubu strávil téměř celou svou hráčskou kariéru a připsal si ve 239 zápasech 86 gólů. Jako útočník pomohl klubu třikrát vyhrát bundesligu i Pohár mistrů evropských zemí. S národním týmem získal zlato na ME 1972 i světový titul o dva roky později. Ve vedení Bayernu působí od roku 1982 a od roku 2009 je prezidentem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články