Hlavní obsah

Nejlepší střelec MS Klose ukončil reprezentační kariéru

Mnichov
Aktualizováno

Mistr světa a fotbalový útočník Miroslav Klose se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Kopačky na hřebík ale šestatřicetiletý Němec nevěší, dál bude střílet branky na klubové scéně v dresu římského Lazia.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Miroslav Klose s manželkou Sylwií a syny Noahem a Luanem.

Článek

Klose je s 71 góly ve 137 mezinárodních zápasech nejlepším kanonýrem německé fotbalové reprezentace, v dresu Nationalelf debutoval už 24. března 2001. Rodák z polského Opole má ve své sbírce zlato (2014), stříbro (2002) i bronz (20006, 2010) ze světového šampionátu.

Šestatřicetiletý Klose je po obránci Philippu Lahmovi druhým čerstvým vítězem MS, který se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. „Na takové rozhodnutí nemohla přijít lepší chvíle. Titulem v Brazílii jsem si splnil dětský sen. Jsem hrdý a šťastný, že jsem pomohl k tomuto úspěchu. V národním týmu jsem prožil nezapomenutelné chvíle," citoval Kloseho serveru německého deníku Bild.

Miroslav Klose je s šestnácti vstřelenými góly nejlepším střelcem mistrovství světa. Jubilejní šestnácté trefy dosáhl v semifinále turnaje proti Brazílii (7:1), čímž překonal někdejšího vynikajícího kanonýra Kanárků Ronalda. Klose je společně s krajanem Uwem Seelerem a legendárním Pelém jediným hráčem, který rozvlnil síť na čtyřech různých světových šampionátech.

Reklama

Související témata: