Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 2:0Borussia zdolala i díky brance Spidermana Bayern a vybojovala německý Superpohár

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Mchitarjan 1 : 0
62. Aubameyang 2 : 0
Záznam online reportáže

Dortmund
Aktualizováno

I díky brance Pierre-Emericka Aubameyanga zdolala Borussia Dortmund na vlastním stadiónu mnichovský Bayern 2:0 a získala německý Superpohár. Aubameyang po své brance vytáhl dobře skrytou masku Spidermana a gól slavil právě coby Spiderman. Úvodní branku Dortmundu vstřelil Mchitarjan. Bayern nastoupil do zápasu bez největších hvězd.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Střelec gólu Pierre-Emerick Aubameyang s maskou Spidermana se raduje společně se spoluhráči z Borussie Dortmund z branky, kterou v Superpoháru vstřelil Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy nastoupily do zápasu oslabené. Domácím chyběli Hummels a Reus, kouč Bayernu Guardiola stavěl sestavu bez hned několika hvězdných hráčů. Na trávník v Dortmundu tak nevyběhli Ribéry, Schweinsteiger, Robben či Rafinha a Thiago.

V základní sestavě se naopak objevil Lewandowski, který v letním přestupovém období přišel právě z Dortmundu. Polák se však v první půli do žádné velké příležitosti nedostal. Nebezpečnější byli domácí. Brankář Bayernu Neuer zasahoval po střele Kircha z úhlu, zlikvidoval také hlavičkový pokus Gintera.

Ve 23. minutě už ale inkasoval. Mchitarjan se při brejku snažil vysunout Aubameyanga, stopeři hostů přihrávku sice zastavili, míč se ale odrazil k Arménovi, který se opřel do míče a otevřel skóre zápasu.

Po půlhodině hry se zranil stoper Bayernu Martínez a Guardiola musel do už tak slepované sestavy znovu sáhnout. Martínez opustil stadión na nosítkách.

Lewandowski svou příležitost neproměnil

První půle patřila domácím. Před odchodem do kabin pálil z ideální střelecké pozice znovu Kehl, ale záložník Borussie mířil jen doprostřed brány a Neuer neměl problém zasáhnout. Německý reprezentační brankář jako by míče přitahoval. I další nebezpečná rána Hofmanna z hranice vápna mířila přímo do jeho rukavic.

Lewandowski se dočkal své příležitost hned po začátku druhé půle, když se sám řítil na Langeraka. Domácí brankář ale včas vyběhl a polský útočník napálil míč jen do něj.

Udeřilo tak na druhé straně. Z pravé strany nacentroval Piszczek a ve výskoku se do míče položil Aubameyang a hlavou ho poslal nechytatelně za záda Neuera. Reprezentační útočník Gabonu zvolil originální oslavu gólu. Ze stulpny vytáhl masku Spidermana a nasadil si ji pro oslavu se spoluhráči na hlavu.

Bayernu se nepodařilo již gólově odpovědět a bundesligový mistr i vítěz Německého poháru se tak musel dívat, jak s trofejí křepčí její soupeř.

Německý fotbalový Superpohár
Dortmund - Bayern Mnichov 2:0
Branky: 23. Mchitarjan, 62. Aubameyang.

Reklama

Související témata: