Hlavní obsah

Bayern přilákal další eso z Dortmundu. A přivítá i talentovaného záložníka z Benfiky

Mnichov

Bayern Mnichov krátce po obhajobě německého titulu představil dvě výrazné posily pro novou fotbalovou sezónu. Z konkurenčního Dortmundu podle očekávání přichází obránce Mats Hummels a z Benfiky Lisabon talentovaný záložník Renato Sanches. Za oba hráče by měl bavorský velkoklub zaplatit dohromady přes 70 miliónů eur (asi 1,9 miliardy korun).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Mats Hummels v dresu Dortmundu a frankfurtský Luc Castaignos.

Článek

Hummels v Bayernu začínal profesionální kariéru, ale do prvního mužstva se neprosadil a jméno si udělal až během osmi let v Dortmundu, kde byl i kapitánem. Sedmadvacetiletý mistr světa s bundesligovým šampiónem podepsal smlouvu do roku 2021.

Po Mariu Götzem a Robertu Lewandowském je Hummels třetím esem, které v poslední době přestoupilo z Borussie do Bayernu. Poslední zápas za Dortmund by zkušený stoper měl odehrát ve finále Německého poháru právě proti mnichovskému celku.

Osmnáctiletý Sanches za A-tým Benfiky debutoval teprve loni v říjnu, ale hned zaujal řadu evropských klubů. Dvojnásobný portugalský reprezentant si proti Bayernu zahrál v letošním čtvrtfinále Ligy mistrů a stejně jako Hummels podepsal pětiletý kontrakt. Sanchesova cena 35 miliónů eur (946 miliónů korun) může v případě dobrých výkonů narůst o dalších deset miliónů eur.

Bayern, který si v sobotu zajistil rekordní čtvrtý bundesligový titul za sebou, od léta místo španělského trenéra Pepa Guardioly povede Ital Carlo Ancelotti.

Reklama

Související témata: