Hlavní obsah

Hoffenheim - Hamburk 2:2Hoffenheim překvapivě jen remizoval s Hamburkem, Kadeřábek přihrával na gól

Aktualizováno

Fotbalisté Hoffenheimu v 11. kole německé ligy pouze remizovali 2:2 s posledním Hamburkem. Pro hosty výsledek znamenal zisk teprve třetího bodu v sezóně, domácí naopak nevyužili šanci dostat se na třetí místo o bod za druhý Bayern Mnichov. Udrželi ale neporazitelnost v ročníku, celý zápas za Hoffenheim odehrál Pavel Kadeřábek.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Hráči Hoffenheimu. Ilustrační foto.

Článek

Český reprezentant byl v utkání velice aktivní, na konci prvního poločasu připravil dobrou šanci Sandru Wagnerovi. Nejlepší střelec týmu ale ze dvou metrů trefil pouze gólmana.

První příležitost na vyrovnání po úvodní trefě hostujícího Filipa Kostiče ze 28. minuty tak Wagner nevyužil. Tu druhou hned vzápětí však už ano, v nastavení úvodního dějství vyrovnal po rohovém kopu.

Kadeřábek se pak asistencí podepsal pod druhý gól svého týmu. Ve 49. minutě zaútočil po pravém křídle a odcentroval na Stevena Zubera, jenž z voleje vystřelil Hoffenheimu vedení.

To však domácím vydrželo pouze do 61. minuty, kdy se trefil nejlepší střelec Hamburku z minulé i aktuální sezony Nicolai Müller. Díky jeho zásahu hosté potřetí v sezoně vybojovali bod, stále však zůstávají na úplném konci bundesligové tabulky a navzdory dvěma vstřeleným brankám mají i nadále nejhorší skóre (6:25).

Brémy počtvrté v řadě prohrály

Další český reprezentant Theodor Gebre Selassie byl u porážky 1:2 svého Werderu Brémy s Frankfurtem. Se spoluhráči musel skousnout už čtvrtou ligovou prohru v řadě a Brémy zůstávají na šestnáctém, barážovém místě.

Brémy přitom vstoupily do zápasu dobře, v 38. minutě vstřelil svou první branku v sezóně Florian Grillitsch. Jenže krátce po přestávce se prosadil střídající Alex Meier. Ten mohl následně přidat druhou branku, ale dobře proti němu zasáhl Gebre Selassie. Český bek se rychle vrátil a odkopl míč metr před brankovou čarou a dotírajícím soupeřem.

V 90. minutě však přišly jeho defenzivní snahy vniveč. Při bundesligovém debutu napřáhl z dvaceti metrů osmnáctiletý záložník Aymen Barkok a vystřelil Frankfurtu vítězství. Jeho klub se tak s 21 body vyrovnal třetímu Dortmundu, v průběžné tabulce je ale sedmý.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Hoffenheim - Hamburk 2:2 (45.+1 Wagner, 49. Zuber - 28. Kostič, 61. Müller),
Brémy - Eintracht Frankfurt 1:2 (38. Grillitsch - 52. Meier, 90. Barkok).

Reklama

Související témata: