Hlavní obsah

Ingolstadt - Bayern 0:2Bayern měl štěstí, v Ingolstadtu rozhodl o výhře až v posledních minutách. Teď je v trháku

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v Ingolstadtu 2:0 a zvýšili náskok v čele německé ligy. Úřadující mistr po 20 kolech vede o sedm bodů před Lipskem, které doma nečekaně podlehlo zachraňujícímu se Hamburku 0:3. Naprázdno vyšly i další celky z horních pater tabulky. Třetí Frankfurt prohrál v Leverkusenu 0:3, čtvrtý Dortmund si ze stadionu posledního Darmstadtu odvezl porážku 1:2.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se na výhru v Ingolstadtu hodně nadřeli. Nakonec o ní rozhodli dvěma góly až v úplném závěru.

Článek

Bayern se proti Ingolstadtu dlouho trápil. Až v poslední minutě ukončil bezbrankový stav Arturo Vidal a vzápětí přidal pojistku Arjen Robben. Mnichovský tým dosáhl na 15. bundesligovou výhru v ročníku a částečně napravil minulou domácí remízu 1:1 se Schalke.

Hamburk si triumf v Lipsku zajistil už v prvním poločase, kdy se prosadili Kyriakos Papadopulos a Walace. Hladké vítězství HSV ještě v nastaveném čase korunoval Aaron Hunt těsně po svém příchodu na trávník. Nováček z Lipska prohrál podruhé za sebou.

Dortmund prohrál na hřišti posledního Darmstadtu

Brankáře Dortmundu Romana Bürkiho ve 21. minutě poprvé překonal Terrance Boyd, ale Raphaël Guerreiro těsně před pauzou vyrovnal. Jenže to bylo ze strany favorizované Borussie všechno, naopak Antonio Čolak v 67. minutě vystřelil Darmstadtu teprve třetí vítězství v sezoně.

Leverkusen poslal do vedení už v páté minutě Javier Hernández a mexický útočník přezdívaný Chicharito po hodině přidal druhou branku. Skóre uzavřel střídající Kevin Volland.

I čtvrtý ligový zápas v novém roce prohrály Brémy, které doma podlehly Mönchengladbachu 0:1 a propadly se na 16. místo. Utkání rozhodl ve 12. minutě Thorgan Hazard. Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie odehrál za Werder druhý poločas, brankář Jaroslav Drobný si odpykal závěrečnou část trestu za vyloučení.

Favoritům se nevedlo, prohrála i Hertha

Zaváhání pohárových konkurentů nevyužila berlínská Hertha a po prohře 0:2 na půdě Schalke je šestá v tabulce. O góly se postarali krátce před pauzou Guido Burgstaller a po hodině hry Leon Goretzka. Reprezentační záložník Vladimír Darida za hosty odehrál druhý poločas. Hertha prohrála třetí ze čtyř letošních kol.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:
Brémy - Mönchengladbach 0:1 (12. Hazard)
Darmstadt - Dortmund 2:1 (21. Boyd, 67. Čolak - 44. Guerreiro)
Ingolstadt - Bayern Mnichov 0:2 (90. Vidal, 90.+1 Robben)
Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0 (5. a 63. Hernández, 78. Volland)
Lipsko - Hamburk 0:3 (18. Papadopulos, 24. Walace, 90.+3 Hunt)
Schalke - Hertha Berlín 2:0 (41. Burgstaller, 62. Goretzka)

Reklama

Související témata: