Hlavní obsah

Kytice, dárek a pak drtivé vítězství. Takhle se slaví tisící zápas

Mnichov

Kytice, dárek a famózní vítězství 8:0. Takhle se slaví tisící zápas kariéry. Co na tom, že neodehrál ani minutu, stejně byl za největší hvězdu. A spouště fotoaparátů i kamery ho hledaly každou chvíli. Carlo Ancelotti si to v Allianz Areně užíval. Věděl, že jeho sváteční zápas nemohl dopadnout lépe. „Odjeli jsme to na plný plyn. Budu to po týmu chtít i příště," smál se Ital.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bayern dal dárek trenérovi, Hamburku nasázel osm branekVideo: sntv

 
Článek

Tisíc zápasů, to je minimálně devadesát tisíc minut a v přepočtu na dny je to 62 a půl dne. Když tohle všechno zvládnete, musíte mít fotbal sakra rád. „Jsem velmi hrdý a šťastný, jak to dopadlo. Kdybych se vrátil v čase a přemýšlel o svém prvním fotbalovém utkání, tak by mě nikdy nenapadlo, že by těch utkání mohla být někdy tisícovka," svěřil se Ancelotti.

Že by teď přestal zápasy svého týmu tak prožívat, na to zapomeňte. „Tohle dobrodružství nekončí. Miluji to, co dělám a toužím prožít dalších tisíc emocí," svěřil se kouč Bayernu. První utkání, kde se posadil na lavičku v roli kouče, se hrálo 27. srpna 1995. Šlo o duel mezi Reggianou a Palermem.

Perfektní den, perfektní zápas

Možná už ve fotbale zažil Ancelotti všechno, když ale jeho tým přejel HSV a deklasoval jej rozdílem třídy, zářil. „Perfektní den, perfektní zápas," vyhlašoval. „Všechno nám vyšlo, hráči odvedli to, co jsem po nich chtěl. Doufám, že jsem byl šťastný nejen já a hráči, ale i fanoušci," dodal.

I samotní fotbalisté bavorského klubu věděli, jak moc trenérovi na utkání záleží. „Říkal nám, že je to pro něj hodně speciální zápas," řekl David Alaba. „Tohle byl zápas Ancelottiho," dodal Karl-Heinz Rummenigge, jeden z šéfů Bayernu a německá fotbalová legenda.

Reklama

Související témata: