Hlavní obsah

Kouče Schalke vyhodili. Co to znamená pro záložníka, kterého si vyhlédla Slavia?

Gelsenkirchen

Se svým týmem se nedostal do pohárů a končí! Kouč Markus Weinzierl dostal vyhazov ze Schalke. Zajímavá je tato trenérská změna i pro Slavii, která si právě ve věhlasném německém fotbalovém klubu vyhlédla posilu - Ukrajince Evgena Konopljanku.

Foto: Radek Malina, Právo

Útroby stadionu fotbalistů německého klubu Schalke 04. Ilustrační snímek.

Článek

Bývalý záložník Sevilly nebo Dněpropetrovsku po kritice právě od trenéra Weinzierla upadl v nemilost, dostal vysokou pokutu a Schalke s ním přestalo počítat. Situace se ovšem možná poněkud otočila. I pro Konopljanku, který byl podle svého agenta Christian Weina rozhodnut zůstat a přinejmenším zahájit přípravu na sezónu v Schalke.

"Vždycky se snažíte najít pro hráče to nejlepší řešení, ale momentálně tady není žádný klub, do kterého by Evgen chtěl odejít. Takže očekáváme, že v červnu začne přípravu v Schalke," uvedl Wein ještě před koncem Weinzierla, zatímco slávistický boss Jaroslav Tvrdík živil naděje na zisk ukrajinské posily.

Ta teď podle všeho má o důvod méně odcházet z Německa. Na druhou stranu je otázkou, jestli si klub ponechá hráče, který si ostře otevíral ústa na kouče. „Je to zbabělec. A říkám to upřímně. Nezůstane dlouho trenérem tohoto týmu, jinak Schalke sestoupí," citovala Konopljanku německá média. Weinzierlovi se nelíbila jeho defenzivní činnost. Ale už není trenérem...

Odvolání ještě musí schválit dozorčí rada klubu. Weinzierl měl platnou smlouvu do roku 2019.

Po odchodu Thomase Tuchela z lavičky regionálního konkurenta z Dortmundu je to další velké zemětřesení na lavičce význačného bundesligového klubu. V Německu teď rozebírají i jméno Weinzierlova nástupce. Ten už je jasný. A pořádně překvapivý. Domenico Tedesco, který dosud působil v malém druholigovém klubu v Aue poblíž českých hranic. Za 11 zápasů, během nichž zázračně zachránil tým z Podkrušnohoří v soutěži, má průměr 1,82 bodu. Na víceméně odepsaný tým to byla excelentní bilance. Teď však je před ním další pořádná výzva. Vrátit Schalke do pohárové Evropy, kde vzhledem k až desátému místu v minulém ročníku bundesligy tentokrát chybí.

Reklama