Hlavní obsah

Netradiční postoj. Mladík po měsíci žádá o hostování v jiném klubu. Bayern si půjčil eso z Realu

Praha/Mnichov

V červnu se stal oficiálně novou posilou fotbalistů Bayernu Mnichov. Už po měsící ale jednadvacetiletý ofenzivní záložník Serge Gnabry zažádal vedení bavorského velkoklubu o hostování. S informací přišel šéf týmu Karl-Heinz Rummenigge.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Německý fotbalista Serge Gnabry (vlevo) pózuje společně se spoluhráčem Mitchellem Weiserem s vítěznou trofejí pro evropské šampióny do 21 let.

Článek

Jedná se překvapivý krok. Člen vítězné německé jednadvacítky z nedávného evropského šampionátu Gnabry se nebude ucházet o místo v nabité sestavě Bayernu. Místo toho požádal skrze svého agenta o hostování jinde.

„Momentálně zkoumáme situaci na trhu. Uvidíme, kdo se ozve," pravil Rummenigge.

Gnabry strávil uplynulou sezónu ve Werderu Brémy. V 27 zápasech nastřílel 11 branek a vysloužil si tím angažmá v Bayernu, který za něj zaplatil 15 miliónů eur (téměř 400 miliónů korun). V letošním ročníku debutoval rodák ze Stuttgartu i v seniorské reprezentaci, ve které si hned při svém první startu připsal hattrick do sítě San Marina.

Na Gnabryho pozici krajního záložníka může v Bayernu nastoupit hned několik hráčů - nestárnoucí duo Ribéry-Robben, Němec Thomas Müller, mladý Francouz Coman nebo Brazilec Douglas Costa, který ovšem může zamířit do Juventusu.

Naopak přichází a konkurenci rozšiřuje James Rodríguez. Pětadvacetiletý kolumbijský reprezentant bude v bavorském velkoklubu dva roky hostovat z Realu Madrid a součástí dohody je i následná opce.

Rodríguez se v roce 2014 stal s šesti góly nejlepším střelcem světového šampionátu a následně za téměř 80 milionů eur (přes dvě miliardy korun) přestoupil z Monaka do Realu. S ním v posledních třech letech dvakrát vyhrál Ligu mistrů a klubové mistrovství světa a jednou španělskou ligu.

"Získat Rodrígueze bylo největším přáním našeho trenéra Carla Ancelottiho, který s ním úspěšně spolupracoval v Realu. James je velmi univerzální hráč, střelec a navíc umí skvěle zahrávat standardky. Není pochyb o tom, že jeho příchod ještě zvýší kvalitu našeho týmu," uvedl Rummenigge.

Rodríguez vedle Monaka a Realu působil také v kolumbijském Envigadu, argentinském Banfieldu a FC Porto.

Reklama