Hlavní obsah

To je talent! Ve dvanácti letech sází góly za Dortmund. Radost kalí debaty o věku hráče

Dortmund/Praha

Fotbalové Německo zírá na dortmundský talent. Dvanáctiletý Youssoufa Moukoko nastoupil v prvním utkání sezóny ve výběru Borussie do 17 let a hned vstřelil dva góly. Dortumund vyhrál 3:0 a Německo je na nohou. Parádní debut však rovněž provázejí debaty o věku hráče, který vypadá starší. "Víc mu ale být nemůže, jeho matce je osmadvacet," tvrdí otec fotbalisty.

Foto: Sport.cz

Youssoufa Moukoko, dvanáctiletý objev Borussie Dortmund.

Článek

To bude hvězda, která jednou dovede Borussii k titulům, mnou si možná spokojeně ruce šéfové Dortmundu. Jeho dvanáctiletý talent Youssoufa Moukoko totiž zazářil v klubovém výběru do 17 let, k výhře nad SG Unterrath 3:0 pomohl dvěma góly. První vstřelil po rychlé akci, druhý pak z pokutového kopu.

Mezi starší fotbalisty jej po přestupu ze St. Pauli dovedla skvělá bilance z minulé sezóny, kdy dal v 21 utkáních 33 gólů. Radost slavnému klubu kalí jen debaty o věku mladého fotbalisty, který vypadá, že je mu o pár let víc. Moukoko reprezentuje Německo ve věkové kategorii do 15 let.

Hráčův otec Josef ale stojí za svým, když tvrdí, kolik je Youssoufovi let. "Po jeho narození jsem ho zaregistroval na německém konzulátu v Yaoundé," řekl Moukoko, který žije v Německu již od devadesátých let. "Chlapec nemůže být starší, protože jeho mamince Marii je jen osmadvacet," dodal.

Reklama

Související témata: