Hlavní obsah

Polák: Pod tlak nás Bayern dostal až v závěru zápasu

PRAHA/NORIMBERK

Zázrak jménem 1. FC Norimberk v bundeslize pokračuje. Mužstvo, které se v minulé sezóně zachraňovalo, v novém ročníku nedostalo ještě gól a cenný bod si za bezbrankovou remízu odvezlo v sobotu i z mnichovské Allianz Areny, kde domácí Bayern minimálně ztrácí. KOMENTÁŘ JANA POLÁKA

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Polák při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

"Nám se v této sezóně daří. Na jaře bychom z tohoto utkání měli obavy, tentokrát jsme jeli na Bayern s vírou, že tu můžeme něco udělat. To se také podařilo. Bod je nesmírně cenný. I přes úspěchy v prvních kolech zůstávají všichni v klubu pevně na zemi. Pořád je to teprve začátek, i když z našeho pohledu skutečně pohádkový.

První půle byla vcelku vyrovnaná, i když Bayern se snažil o vytvoření tlaku. Šance byly na obou stranách, ale gól nepadl. Po změně stran domácí přece jenom získávali převahu a v závěru nás dostali pod tlak, ale to už jsem nebyl na trávníku. Vytvořili si víc šancí, ale několikrát nás podržel gólman. Bod jsme si však zasloužili, protože všichni makali na doraz. Bayern má velmi kvalitní kádr, teď navíc získal z Barcelony van Bommela.

Od začátku jsme hráli s Tomášem Galáskem. Má sice na čele stopy po faulu z minulého týdne, ale jinak je v pořádku a uprostřed zálohy hrál dobře. Na trávníku vydržel celý zápas. Mě opět trenér postavil na pravou stranu středové řady. Do šance jsem se nedostal, pomáhal jsem hodně i při bránění. V 75. minutě jsem byl střídán. Marek Nikl opět proseděl celý zápas na lavičce náhradníků.

Po utkání jsem odjel domů na sraz reprezentace. První zápas s Walesem budu na tribuně. Mám trest na jedno utkání za vyloučení v duelu s Itálií na mistrovství světa. Na tribuně to pro mě bude utrpení, ale věřím, že to kluci zvládnou. Ideálním vstupem do kvalifikace by bylo šest bodů. Věřím, že máme na to, abychom porazili v sobotu v Teplicích Wales a pak ve středu v Bratislavě Slovensko, i když slovenští spoluhráči v Norimberku to vidí jinak."

Reklama

Související témata: