Hlavní obsah

Hannover - Leverkusen 4:4Divoká přestřelka v německé lize končila smírem, Leverkusen podvanácté v řadě bodoval

Aktualizováno

Fotbalisté Leverkusenu bodovali ve dvanáctém zápase německé ligy po sobě. V 17. kole remizovali po přestřelce na hřišti Hannoveru 4:4 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo. Před Bayer se mohlo dostat Lipsko, s Herthou Berlín ale prohrálo 2:3 a z posledních čtyř duelů získalo jen dva body, což se mu v nejvyšší soutěži stalo poprvé.

Článek

Poprvé v této bundesligové sezóně padlo v úvodním poločase pět branek. Skóre otevřel v 11. minutě po Benderově centru z pravé strany Brandt, už za minutu ale vyrovnal hlavou Bebou. V 19. minutě fauloval ve vápně Tah a rozhodčí Storks po konzultaci s kolegou u videa nařídil penaltu, kterou proměnil Füllkrug a dokonal obrat.

Za hosty v 25. minutě vyrovnal střelou z úhlu Mehmedi, do přestávky ale stihl Hannoveru vrátit vedení po rychlém protiútoku Klaus. Trenérovi Leverkusenu Heiku Herrlichovi se povedl tah se zařazením dvacetiletého útočníka Baileyho do druhého poločasu. Jamajský mladík se mu odvděčil dvěma zásahy a otočil skóre na 4:3.

Duely mezi těmito dvěma soupeři často končily remízou, z předešlých 17 zápasů se body dělily v devíti případech. O tom, že tomu tak bude i tentokrát, rozhodl sedm minut před koncem Krob.

Hertha otevřela v Lipsku skóre už v páté minutě, když Essweinova přihrávka prošla vápnem až k Selkemu a ten poslal míč do šibenice. O dvě minuty později ale hostům zkomplikoval situaci Torunarigha, který za zákrok na Wernera dostal červenou kartu.

Přesto se domácím nepodařilo vyrovnat a naopak znovu skóroval berlínský celek. Po půlhodině hry se hlavou trefil Kalou, který skóroval v posledních třech bundesligových zápasech. Krátce po přestávce přidal třetí gól Selke a zdálo se být rozhodnuto.

Selke sice měl v 62. minutě šanci zkompletovat hattrick, trefil ale tyč. Na druhé straně po Brumově centru hlavičkoval přesně Orban a v nastavení ještě duel zdramatizoval Halstenberg, Lipsko už ale první domácí porážce v sezóně nezabránilo. Hertha bodovala potřetí za sebou.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:
Hannover - Leverkusen 4:4 (12. Bebou, 20. Füllkrug z pen., 45. Klaus, 83. Korb - 47. a 67. Bailey, 11. Brandt, 25. Mehmedi)
Lipsko - Hertha Berlín 2:3 (68. Orban, 90.+2 Halstenberg - 5. a 51. Selke, 31. Kalou)

Reklama

Související témata: