Hlavní obsah

Čech vládne bundeslize. Pavlenka opanoval statistiky, v Německu je z něj velký hit

Berlín/Praha

Jeho tým bojuje o záchranu, ale sám se rychle zařadil mezi špičku bundesligy. Český brankář fotbalistů Werderu Brémy Jiří Pavlenka po polovině nejvyšší německé soutěže vévodí několika statistikám. V hodnocení oficiálních stránek ligy je na prvním místě co do účinnosti zákroků a v počtu pochytaných střel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Pavlenka v bundeslize září.

Článek

Podle oficiálních čísel ligy Pavlenka pochytal za podzim 76 střeleckých pokusů svých soupeřů.

„Pavlenka sice chytil stejně střel jako Timo Horn (Kolín nad Rýnem), ale ze všech gólmanů bundesligy má také nejlepší procento úspěšnosti (79 procent), takže na prvním místě je zcela zaslouženě," připomíná server bundesliga.com.

Za Pavlenkou je vedla Horna také Koen Casteels (Wolfsburg), Rune Jarstein (Hertha Berlín), a Philipp Tschauner (Hannover).

Pětadvacetiletý český reprezentant si udělal během relativně krátké době v jedné z nejlepších soutěží světa skvělé jméno.

„Nová posila ze Slavie si bleskově získala srdce brémských fanoušků. Z Pavlenky se stal velký hit. Pozitivní vedlejší produkt: Díky mnoha parádičkám a pěti čistým kontům se také dostal do ideální jedenáctky první poloviny bundesligy ve Fantasy Manageru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články