Hlavní obsah

Bayern - Brémy 4:2Müller a Lewandowski řídili výhru Bayernu nad Brémami

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov díky dvěma zásahům Thomase Müllera a Roberta Lewandowského porazili v 19. kole německé ligy Brémy 4:2, za které utkání odchytal Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie odehrál druhý poločas. Nad Werderem Bayern vyhrál 15. bundesligové utkání v řadě. V čele tabulky má po šestém vítězství v řadě už šestnáctibodový náskok před čtveřicí týmů, které mají 31 bodů. Mezi nimi je i Schalke, které remizovalo 1:1 s Hannoverem.

Článek

Brémy vstoupily do zápasu na hřišti favorita aktivně a v osmé minutě se do první šance dostal Kruse. V zakončení úspěšný nebyl, v 25. minutě ale přihrávkou vybídl ke skórování Gondorfa, který zakončil mezi Ulreichovy nohy.

Bayern posléze přidal a blízko vyrovnání byl Süle, jeho pokus ale zablokoval obránce hostů. Před přestávkou už ale Pavlenka nestačil na Müllerovu střelu zblízka.

V závěrečné půlhodině padly hned čtyři góly. Za domácí se dvakrát hlavou prosadil Lewandowski, který se vrátil do sestavy mnichovského velkoklubu po zranění a se 17 brankami vede bundesligovou tabulku střelců. Polský kanonýr dal v tomto ročníku více branek než Brémy (16). Další zásah přidal Müller, který oslavil 100. gól v německé lize v dresu Bayernu. Brémám dopomohl ke druhé trefě domácí stoper Süle.

Schalke vedlo od 16. minuty, když se ve vápně zasekávačkou Pjaca zbavil obránce a překonal gólmana Tschaunera. Dvaadvacetiletý útočník, který v Gelsenkirchenu hostuje z Juventusu, proměnil svoji první střelu v bundeslize.

Hannover byl ale aktivnější a v závěru z tlaku vytěžil bod. Čtyři minuty před koncem vyrovnal Füllkrug, s devíti brankami nejlepší střelec týmu.

Fanoušci Schalke dali při utkání najevo svůj nesouhlas s přestupem Leona Goretzky, který v létě zamíří do Bayernu Mnichov jako volný hráč. Pískání doprovázelo každý záložníkův kontakt s míčem. Goretzka si svůj první ligový start v základní jedenáctce od 20. října příliš neužil a v 63. minutě ho trenér Tedesco vystřídal.

V Hamburku střídá Hollerbach odvolaného Gisdola

U týmu Hamburku skončil trenér Markus Gisdol. Vedení severoněmeckého klubu odvolalo osmačtyřicetiletého kouče po sobotní porážce 0:2 s Kolínem nad Rýnem, jež byla pro HSV čtvrtá za sebou. Novým koučem bude podle Sport Bildu bývalý dlouholetý hráč Hamburku Bernd Hollerbach, jenž se dohodl na smlouvě do června 2019 a povede už pondělní trénink.

Gisdol vydržel na lavičce Hamburku zhruba půldruhého roku. Koncem září 2016 nahradil Bruna Labbadiu a v závěrečném kole minulé sezony na poslední chvíli odvrátil baráž o setrvání v nejvyšší soutěži.

Boje o udržení hrozí HSV i letos, protože tradiční bundesligový klub je v tabulce předposlední s náskokem tří bodů právě na Kolín nad Rýnem a s odstupem pěti bodů na automatickou záchranu.

Gisdolův nástupce a vrstevník Hollerbach hrál za Hamburk v letech 1996-2004. V bundeslize dosud netrénoval, naposledy působil ve třetí lize v rodném Würzburgu.

Rausch odešel kvůli MS z bundesligy

Ruský reprezentant Konstantin Rausch přestoupil z bundesligového Kolína nad Rýnem do Dynama Moskva. Doufá, že v novém angažmá bude mít větší šanci vybojovat si nominaci na mistrovství světa v Rusku.

Sedmadvacetiletý obránce či záložník se narodil v bývalém Sovětském svazu německým rodičům a od roku 1996 vyrůstal v Dolním Sasku, kde také začal s fotbalem. Od roku 2008 hrál za Hannover, Stuttgart, Darmstadt a naposledy Kolín nad Rýnem. Do Dynama odešel za 1,5 milionu eur (38 milionů korun) a podepsal smlouvu do roku 2020.

Rausch prošel německými mládežnickými reprezentacemi včetně jednadvacítky, ale do seniorského výběru se nedostal. Proto využil dvojího občanství a loni debutoval v dresu Ruska, za které dosud odehrál čtyři zápasy.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 4:2 (41. a 84. Müller, 63. a 77. Lewandowski - 25. Gondorf, 74. vlastní Süle)
Schalke - Hannover 1:1 (16. Pjaca - 86. Füllkrug)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články