Hlavní obsah

Brankář chyboval, pak se navíc pustil do fanoušků: Zůstaňte radši doma!

Dortmund/Praha

Mlčeti zlato, říká jedno lidové moudro. K srdci by si jej mohl vzít i Roman Bürki, brankář fotbalistů Borussie Dortmund, který si svoji frustraci z další ztráty v bundeslize ve víkendovém utkání proti Freiburgu (2:2) vylil částečně i na některých příznivcích klubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gólman Dortmundu Roman Bürki naštval fanouškyVideo: sntv

 
Článek

"Jižní tribuna nás vždy podporuje, ale lidé ve východní a západní části přijdou na stadión, aby vybučeli svůj tým. Z těchto míst neslyším žádnou podporu. Posuneme balón dozadu a začne pískot. Jsou to lidi bez povědomí o fotbale, bylo by lepší, kdyby zůstali doma," zkritizoval část fanoušků.

Brankář, jenž se v utkání nestačil včas vrátit mezi tyče a inkasoval po ráně od Nilse Petersena z dobrých 40 metrů, píchl do vosího hnízda a kritika se obrátila proti němu. Téměř nikdo v Německu neřeší, že gólové akci předcházela hloupá ztráta míče v podání Nuriho Sahina, propírá se jen Bürkiho prohlášení. Odpověď na sebe nedala dlouho čekat. Na sociálních sítích, z vedení klubu i v médiích.

Někteří fanoušci zahrnuli sedmadvacetiletého švýcarského gólmana nadávkami, sportovní ředitel BVB Michael Zorc označil brankářovo vyjádření  za „nevhodné a neférové". Mnohem dál šel ale například Joachim Schuth, sportovní redaktor nejčtenějšího deníku Bild. Ten svůj komentář k reakci Bürkiho uvodil titulkem - Raději bez Bürkiho než bez fanoušků.

„Milý pane Bürki, chápu vaše pocity, když člověk musí skousnout další ztrátu a takový gól, ale vinit z toho ostatní - v tomto případě diváky na východní a západní tribuně - prostě nelze. Je to známka vaší slabosti!" napsal Schuth.

Reklama

Související témata: