Hlavní obsah

Pavlenka vyrobil na Schalke hrubku. Místo kritiky se ale dočkal chvály

V německé bundeslize si během krátké doby vybudoval skvělé renomé, ale i na gólmana Jiřího Pavlenku přišla v bráně Brém slabší chvilka. Navzdory jeho hrubce však Werder sobotní duel se Schalke otočil. Českého gólmana se pak po vítězství 2:1 zastali spoluhráči i kouč.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pavlenkovu hrubku spoluhráči odčiniliVideo: sntv

 
Článek

Ve 24. minutě utkání vypálil z dálky Jevhen Konopljanka. Zdálo se, že Pavlenka má situaci pod kontrolou a míč bez problémů lapí, jenže balón mu k překvapení všech proklouzl a pohroma pro Werder byla na světě.

„Tenhle gól jde na můj vrub, to je bez debat," nehledal vytáčky hlučínský rodák v rozhovoru pro klubovou televizi.

Spoluhráči ho ale po utkání hájili. „Každý udělá chybu. U Pavlase to jen vypadá hloupěji, když za ním už nikdo není," zastával se brankáře spoluhráč Max Kruse. „Jiří je skvělý gólman, ale i on je jenom člověk. Zachránil nám už hodně bodů," doplnil Maximilian Eggestein.

Na gólmanovu chybu se nakonec mohlo snadno zapomenout, protože po vyloučení stopera Schalke Nastasiče srovnal v 79. minutě zmíněný Kruse a ve třetí minutě nastavení dokonal obrat Junuzovič.

„Všichni si uvědomujeme, jaké máme štěstí, že máme Jiřího v bráně," podpořil svého krajana v týmu obránce Theodor Gebre Selassie, který připomněl, že Pavlenka dalších pět střel v utkání zlikvidoval. „Hlavně ve druhé půli byl Pavlas skvělý," chválil ho i kouč Florian Kohfeldt.

„Po utkání jsem mu říkal, ať je rád, že se mu ta chyba stala dneska. Po vítězství už to nehraje roli," dodal Gebre Selassie.

Reklama

Související témata: