Hlavní obsah

Köln - Schalke 2:2Schalke ztratilo dvoubrankové vedení a v Kolíně jen remizovalo

Fotbalisté Schalke remizovali v 31. kole německé ligy na hřišti posledního Kolína nad Rýnem 2:2 a na druhém místě mají už jen dvoubodový náskok před Dortmundem. Kolín z posledních čtyř duelů získal dva body, na nesestupové pozice má tři kola před koncem osmibodové manko.

Článek

Schalke přitom vstoupilo do utkání dobře a už po pěti minutách vedlo po Embolově zásahu. V 23. minutě přidal druhý gól Konopljanka, brzy však zareagoval na druhé straně Bittencourt.

Vrátit dvoubrankové vedení mohl hostům vzápětí Konopljanka, ukrajinský reprezentant ale trefil tyč. Neskóroval ani lobem v závěru poločasu. Celek z Gelsenkirchenu nakonec neproměněné příležitosti musely mrzet, neboť sedm minut před koncem po přímém kopu vyrovnal Risse.

V druhém dnešním zápase porazil Augsburg po gólech Gregoritsche a Finnbogasona 2:0 Mohuč. Oba hráči vyrovnali 12. trefou v sezoně klubový rekord Andrého Hahna z bundesligového ročníku 2013/14. Za vítězný celek nemohl nastoupit záložník Jan Morávek, který v minulém kole ve Wolfsburgu (0:0) dostal červenou kartu.

Mohuč je pouze o skóre před Freiburgem, který se nachází na barážové šestnácté pozici. Augsburg vyhrál po čtyřech utkáních a definitivně se zachránil.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Augsburg - Mohuč 2:0 (29. Gregoritsch, 90.+2 Finnbogason)
Kolín nad Rýnem - Schalke 2:2 (26. Bittencourt, 83. Risse - 5. Embolo, 23. Konopljanka)

Reklama

Související témata: