Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Dukly se stal dosavadní asistent Drsek

Praha

Novým trenérem fotbalistů Dukly se stal dosavadní asistent Pražanů Pavel Drsek. Jednačtyřicetiletý bývalý obránce byl sice před deseti dny stejně jako předchozí hlavní kouč Jaroslav Hynek odvolán, ale činovníci dejvického klubu ho nakonec pověřili vedením týmu. Drska čeká první ligové angažmá v roli hlavního trenéra. Délku jeho nové smlouvy Dukla nezveřejnila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Drsek (vlevo) střídá v roli hlavního kouče pražské Dukly dosavadního kolegu Jaroslava Hynka (vpravo).

Článek

Dukla, která v uplynulé sezóně sezoně obsadila v ligové tabulce jedenácté místo, před deseti dny odvolala dosavadního kouče Hynka spolu s realizačním týmem včetně Drska a poté hledala náhradu.

Zvažovala více variant, jednala s jihlavským trenérem Martinem Svědíkem, ale nakonec se rozhodla obsadit volný post z vlastních řad. Drsek už v minulosti dělal asistenta vedle Dukly i v Jablonci, hlavního kouče však dosud ne.

Již odvolaný Drsek připustil, že ho jmenování novým trenérem překvapilo. "Vůbec jsem nečekal, že by se něco takového mohlo stát, ale situace se takhle vyvinula a já jsem už v pondělí vedl první trénink letní přípravy," řekl pro klubový web Drsek. "Doufám, že se nám bude dařit plnit očekávání fanoušků a vedení, udělám všechno pro to, abychom byli úspěšní," doplnil.

Bývalý stoper má na kontě jako hráč 101 ligových startů a 12 gólů. Je odchovancem a rodákem z Kladna, působil také v Chebu, Tachově, Rakovníku, Blšanech, Jablonci, u střížkovských Bohemians Praha a ve třech zahraničních klubech. Hrával za německé týmy Duisburg a Bochum a krátce za Panionios Atény.

Právě v Německu si vyhlédl jednoho z nových spolupracovníků. "Mám vyhlédnutého asistenta, chtěl bych, aby to byl jeden člověk z Německa, ještě ale nemohu s určitostí říct, jestli to vezme. Chci nadále spolupracovat s kondičním trenérem Lukášem Stránským, o němž mám vysoké mínění, a jsem rád, že jsem ho poznal. A s trenérem gólmanů Tomášem Obermajerem, který zůstává také," doplnil Drsek.

Dukla neprožila povedenou sezónu. Do závěru ročníku hrála o záchranu a poslední tři kola prohrála. Před sestupující Jihlavou měla jen dvoubodový náskok.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice