Hlavní obsah

Van Kessel dal gól za juniorku Slavie. Jeho situace se řeší, říká Bílek

Velké překvapení zažili diváci, kteří se přišli v sobotu podívat v Modré u Děčína na přípravný zápas druholigových fotbalistů FK Ústí nad Labem s juniorkou pražské Slavie (5:3). Za tým sešívaných odehrál celých devadesát minut útočník Gino van Kessel, který se vrátil do Edenu z hostování v Anglii, a dokonce se uvedl vstřeleným gólem. K jeho pozici ve Slavii se v Modré vyjádřil pro Sport.cz. člen představenstva Jiří Bílek, který zároveň pracuje ve sportovním úseku klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Gino van Kessel na archivním snímku v dresu Slavie.

Článek

Jaká je momentální situace ohledně Van Kessela?

Jeho působení dobře znám, protože jsem s ním ve Slavii hrál. Pak byl na hostování v Polsku a naposledy v anglickém Oxfordu. Tam skončil, ale pořád má ve Slavii ještě na rok smlouvu.

Proč tedy chyběl v pátečním dvojzápase áčka se Žižkovem a Slovanem Bratislava?

V A-mužstvu je hodně lidí, proto trénuje s juniorkou. Po návratu z Anglie za ni sehrál svůj první zápas v přípravě, který byl současně premiérový i pro celý juniorský tým. Van Kesselovi plníme podmínky, jaké vůči němu máme. V áčku ale pro něj není uplatnění.

Takže kam by mohly vést jeho další fotbalové kroky?

V nynějším přechodném období mezi dvěma sezónami si shání angažmá. Když nic nenajde, tak tady zůstane. Jestli to chce, nebo nechce, přesně nevím.

Jakou máte představu o vyřešení vzniklého stavu?

Hledáme cestu, abychom byli spokojeni všichni.

Klíčovým hráčem slávistické juniorky byl proti Ústí záložník Bucha.

Jeho situace se mediálně hodně propírala, ale ještě před půlrokem kopal za juniorku a teď se do ní zpátky vrátil z áčka.

Co vás osobně přivedlo do Modré na zápas juniorky?

Mám na starosti A-tým, ale i juniorku a všechno, co s tím souvisí. Sleduji kompletně slávistický fotbal. Pro nás je důležité věnovat se i mládežnickým týmům, protože Juniorská liga po příští sezóně končí a bude se rozhodovat, kteří hráči budou hrát třetí ligu nebo divizi.

Reklama

Související témata: