Hlavní obsah

Maďarský stoper Bobál posílí Duklu

Praha

Dvaadvacetiletý stoper Dávid Bobál posílí fotbalisty pražské Dukly. Na Julisce absolvoval dvoudenní testy a ve čtvrtek podepsal tříletý kontrakt. Do Prahy přichází urostlý levonohý zadák z Honvédu Budapešť, maďarský reprezentant do jednadvaceti let.

Foto: FK Dukla Praha

Posila pražské Dukly, maďarský fotbalista Dávid Bobál.

Článek

„Jsem připraven na výzvu, která mě v Dukle čeká. Vždycky jsem chtěl hrát v zahraničí, je to další krok mé kariéry. Česká liga je zajímavá, je o dost lepší, než ta maďarská. Vím, že je Dukla tradiční pražský klub. Zajímavé je, že tak, jako můj předchozí klub Honvéd má také vojenskou historii. Myslím, že mohu Dukle pomoci, jsem dobrý obránce, silný ve vzduchu a ve standardních situacích a mám dobrou levačku. Hlavně jsem ale týmový hráč a nejsem sobecký. Moc se těším, až začnu objevovat Prahu, je hodně podobná Budapešti," cituje klubový web fotbalistu.

„Bobál by mohl otevřít cestu z Maďarska do české nejvyšší soutěže. Zatím vedla opačným směrem. Do Maďarska odešli stoper Vít Beneš a útočník Michael Rabušic," uvedl Pavel Zíka z agentury Global Sports, která přestup realizovala.

V pátek odjíždí Dukla na týdenní soustředění do německého Höckendorfu, kde se utká v neděli s druholigovou Energií Chotěbuz, v úterý s Bichofswerdaerem a příští pátek s bundesligovou Herthou Berlín. Toto utkání bude i generálkou před začátkem nového ročníku nejvyšší soutěže.

Reklama