Hlavní obsah

Vedení Slovácka odmítlo rezignaci trenéra Plíška

Jiří Plíšek zůstává trenérem fotbalistů Slovácka. V prvoligovém týmu z Uherského Hradiště by měl podle vyjádření předsedy představenstva a majitele klubu Jana Řezníka setrvat minimálně do konce podzimní sezóny. Čtyřiatřicetiletý Plíšek nabídl kvůli špatným výsledkům o víkendu rezignaci, tu ale vedení klubu odmítlo.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Situaci budeme řešit po podzimní části," řekl ČTK Řezník. Slovácko má po sobotní domácí prohře 0:2 s Plzní pouhých pět bodů a stále uzavírá tabulku první ligy. Navíc tým už ve dvanácti zápasech nevyhrál, v domácím prostředí získal z šesti utkání jediný bod po bezbrankové remíze s Brnem a skóre z vlastního hřiště má 1:8. Klub se podle médií potýká i s vážnými ekonomickými problémy.

Řezník odmítl spekulace, že by Slovácko měl místo Plíška vést Pavel Hapal. "S nikým jsme nejednali. Hapal byl na sobotním zápase s Plzní v roli skauta. Stejně jako na tomto utkání byly další osobnosti fotbalového života," popřel Řezník kontakt s bývalým reprezentačním fotbalistou, jenž vedl v roli trenéra Opavu, Zlín a Baník Ostrava.

Všechno byly jen spekulace

V oblasti spekulací byly podle Řezníka i zprávy ze zdrojů blízkých klubu, že funkci trenéra do konce podzimní části soutěže převezme dosavadní asistent Pavel Malura a Jiří Plíšek se přesune na uvolněné místo ředitele klubu. Tuto pozici v minulém týdnu opustil na vlastní žádost po nesouhlasu s klubovou politikou Jaroslav Bejlek a společně s ním odešel i sekretář a vedoucí prvoligového týmu Marek Jurák.

Do konce podzimní části soutěže čekají Slovácko ještě čtyři zápasy. V domácím prostředí se tým střetne s Jabloncem a Zlínem, s kterým získalo hned v prvním kole jediné dosavadní vítězství. Na hřištích soupeřů čekají mužstvo utkání v Příbrami a v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: