Hlavní obsah

Dvě noci po hrubce nespal. Místo zatracení však nešťastník Radakovič slyšel ovace

Během čtyř dnů prožil celou škálu nálad. Slzy zoufalství, bezesné noci, utěšování okolím, a nakonec dojetí z odpuštění. Ve čtvrtek byl Uroš Radakovič nešťastníkem fotbalové Sparty. Hrubkou zavinil penaltu, která ji vyšoupla z pohárové Evropy. Jestliže se pak bál nedělního duelu se Slováckem, utrpěl další šok. Příjemný, protože fanoušci mu svými ovacemi vyjádřili nečekanou podporu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zvedni hlavu, kamaráde... Stopeři Sparty Uroš Radakovič (vpravo) a Semih Kaya po odvetě se Suboticou.

Článek
Fotogalerie

Měl být stěžejní letní posilou. V odvetě se Suboticou ovšem svému týmu prohrál postup do dalšího předkola Evropské ligy.

„Následující dny byly opravdu těžké. Dvě noci jsem nespal. Ale kluci v kabině mě podrželi, taky trenéři a kamarádi. Ozvali se mi i bývalí trenéři, řekli, že musím jít dál. Přijela máma, sestra. S pomocí rodiny jsem krizi ustál. A ujistil se, že když je těžko, je rodina vždycky s tebou," líčí Uroš Radakovič.

Nemohl si být jistý, jak ho diváci přijmou. Na začátku utkání byl nervózní, v 15. minutě ovšem kotel začal skandovat jeho jméno a zbytek stadiónu se přidal mohutným potleskem.

„Pro mě něco neuvěřitelného. Reakce fanoušků mě neskutečně překvapila. Můžu jim ze srdce poděkovat, jak mě podpořili. Ve Spartě jsme všichni jedna rodina a doufám, že jim na oplátku přineseme v budoucnu hodně radosti," zajíká se stoper.

Hrozila mu další penalta

Přitom moc nechybělo, aby se stal smolařem hned dvojnásobným. Ve vlastním vápně zahrál rukou a rozhodčí pak zkoumali video.

„Ptal jsem se rozhodčího a on mi řekl, že neřešil moji situaci, ale Frýdkův zákrok. Já měl ruku u těla, což podle mě penalta rozhodně nebyla," dušuje se Radakovič.

Již o moc klidnější, protože trenér Zdeněk Ščasný ho nechal v základní sestavě. „Kabina mě podržela, i trenér, prostě všichni. Říkali mi, že chyby se stávají. Prohráváme jako tým i vyhráváme jako tým."

Sparta v těžké chvíli vydřela tři body. „Po čtvrtku náročný zápas. Zvládli jsme ho. Tým ukázal charakter, potvrdilo se, že v kabině je dobrá atmosféra a že prožíváme ideální vstup do ligy," libuje si.

Předčasné loučení s Evropou dá mužstvu aspoň víc času na přípravu.

„Teď budeme mít víc síly a budeme se soustředit jen na ligu a pohár. Věřím, že se dostaneme daleko a vyhrajeme titul!" plánuje Radakovič.

Reklama

Související témata: