Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 0:1Slavia zůstala po chybě boleslavského gólmana v lize stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Škoda 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Tažení Slavie pokračuje. V předehrávce 4. kola fotbalové ligy Pražané vyhráli v Mladé Boleslavi nad týmem s nejhorší defenzivou. Červenobílým coby mužstvu s nejúdernějším útokem na výhru tentokrát stačil jediný gól, který vstřelil Milan Škoda ve 34. minutě po chybě domácího gólmana Jana Šedy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda jásá, slávisté jeho zásluhou šli v Boleslavi do vedení.

Článek
Fotogalerie

Trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti zápasu s Dynamem Kyjev ve 3. předkole Ligy mistrů hned pět změn v základní sestavě. Od začátku hrály poprvé dvě největší letní posily sešívaných. Na pravém křídle Alexandru Baluta, na levém Peter Olayinka. Hned tři úpravy zaznamenala obranná čtveřice hostů, kde se poprvé v sezóně na stoperu objevil Lukáš Pokorný.

A pozměněnou defenzivu hostů mohli Mladoboleslavští bleskově zaskočit hned ve 3. minutě. Domácí rozjeli akci po pravé straně, Pauschek nahrával pod sebe a ke střele se v dobré pozici dostal Hubínek. Jeho tečovaná rána už mířila do branky. Na čáře však za gólmana Koláře zaskočil nejprve Pokorný. Vzápětí i Zelený.

To však byla na delší dobu jediná nebezpečná akce domácích. Sešívaní poté stupňovali tlak, hrálo se převážně na polovině domácích. Ovšem Slavii chyběla lepší finální fáze. Šanci si hosté vypracovali v podstatě jedinou. Ve 20. minutě pálil Baluta, Šeda jeho ránu vyrazil na rohový kop.

Ve 33. minutě opět zahrozil i tým Jozefa Webera. Z pravé strany centroval Hubínek, k hlavičce se dostal Komličenko, jeho oblouček Kolář vytěsnil na rohový kop.

To na druhé straně o minutu později Šeda svůj tým podobně nepodržel. Stoper Ngadeu poslal míč do vápna, Šeda centr špatně v souboji se Škodou odhadl a útočník Slavie poslal míč hlavou do prázdné branky a Pražany do cenného vedení.

Po pauze zahrozila nejprve Slavia, Zelený však v 50. minutě promeškal ideální okamžik ke střele a následující pokusy domácí zblokovali. V nervózním duelu už žádný gól nepadl. Velkou šanci na vyrovnání spálil už v nastaveném času Tiemoko Konaté. Slavia tak zůstala v lize bez ztráty bodu i po čtvrtém kole.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 34. Škoda. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Podaný. ŽK: Ladra (Boleslav). Diváci: 4932.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Král, Keresteš - Hůlka, Hubínek (82. Přikryl) - Pauschek (60. Diviš), Ladra (89. Valenta), Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Pokorný, Zelený - Souček - Baluta, Hušbauer, Stoch (90. Bořil), Olayinka (58. Zmrhal) - Škoda (81. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: