Hlavní obsah

Žádný koncert, uznává kapitán. Věří, že první porážka Spartu nesrazí

Plzeň

Dělali si velké plány. Místo jejich naplnění se ovšem fotbalisté Sparty jen ujistili, že v Plzni prostě nevyhrávají. A tak místo aby se aspoň na chvíli zase vyhoupli do čela tabulky, budou se teď sbírat z první ligové porážky v sezóně. „Utkání nebylo z obou stran dobré. Ani jeden tým nepředvedl fotbalový koncert, ale šancí jsme měli určitě víc,“ myslí si kapitán Josef Šural (28).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty a rozhodčí Pavel Julínek během utkání v Plzni.

Článek
Fotogalerie

Mohli jít na první příčku. Jenže Viktoria je výhrou 1:0 ve vzájemném duelu o bod přeskočila. A pokud Slavia vyhraje v Ostravě, na sešívané už budou ztrácet čtyři body.

„Věřím, že první porážka v soutěži na nás nebude mít žádný dopad. Teď jsme v tabulce za Plzní, což jsme samozřejmě nechtěli. Chtěli jsme vyhrát, ale podvědomě věděli, že i remíza by nám stačila, abychom zůstali před nimi. Takhle jsme se zase dostali pod ně a budeme se snažit co nejdřív dostat tam, kde chceme být," přemítá Josef Šural.

Rozuzlení tvrdé bitvy bylo pro sparťany víc než hořké. Procházkova střela v 75. minutě nejspíš vůbec nemířila mezi tyče, jenže od obránce Radakoviče se odrazila do vlastní sítě.

„Gól nepadl po žádné hezké střele. Procházka míč špatně trefil a s tečí nedal gólmanovi šanci. Prostě smůla," kaboní se Šural.

Šest žlutých a jedna červená

Jak se šlágr blížil ke konci, bylo jasné, že jedna trefa ho rozhodne.

„Myslím, že první branku jsme měli vstřelit my a mohli jsme být úspěšní. Bohužel jsme nebyli efektivní."

Právě kapitán zahodil dvě velké šance. „Při voleji mi na poslední chvíli vyšel krok na levou a bohužel jsem trefil nad. A když jsem pak v závěru přehazoval Kozáčika, míč padl shora na síť. Škoda, chyběl kousek," líčí Šural.

Na hřišti jako již tradičně v duelu nesmiřitelných rivalů plály emoce. Letenští si z Plzně odvezli šest žlutých karet, rozhodčí Julínek pak v nastavení navrch vyloučil Stanciua.

„Karty rozdával jak na běžícím páse. Vůbec však neříkám, že by pískal proti nám. Dřív jsem si třeba v Plzni stěžoval, tentokrát ale zápas vůbec nebyl o rozhodčím," uznává kapitán.

V příštím kole musí Sparta znovu ven, do Olomouce. „Máme dost času, takže by nemělo být těžké dát se dohromady. Poučíme se. Druhá věc je, že Nico je excelentní hráč. Bude nám chybět," uvědomuje si Šural.

Reklama

Související témata: