Hlavní obsah

Gól do prázdné nováčkovi nepomohl. Chtěli jsme Slavii pozlobit mnohem víc, lituje Rezek

Některé zákonitosti zkrátka fungují s železnou pravidelností. Nedělní vítězství 4:1 sešívaných nad nováčkem bylo dalším dílkem do dlouhé série. Fotbalisté pražské Slavie doma v lize porazili Příbram již desetkrát za sebou a z 20 zápasů na vlastním hřišti s ní ani jednou neprohráli... „Jsme zklamaní. Na druhou stranu si uvědomujeme, že důležitější pro nás budou zápasy proti týmům postaveným v tabulce blízko nás,“ má jasno ostřílený příbramský mazák Jan Rezek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Rezek z Příbrami během utkání na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Vrátil se do základní sestavy Příbrami poprvé od srpnové remízy na Spartě. Dal gól, po odstoupení Rudolfa Skácela v Edenu navrch dohrával s kapitánskou páskou. Musel však přijmout hladkou porážku.

„Chtěli jsme být Slavii důstojnějším soupeřem a pozlobit ji mnohem víc. Naše naděje žila přibližně pětadvacet minut. Když na Slavii prohráváte o tři góly, těžko se pak skóre dohání," lituje šestatřicetiletý Jan Rezek.

Brzy po Bořilově úvodní brance přitom vyrovnal, když po vyšachování obrany soupeře korunoval parádní rychlou akci zakončením do prázdné branky. Rezek skóroval poprvé v sezóně, naposledy se v lize trefil ještě za Teplice loni začátkem prosince.

„Gólová akce se nám povedla. Měli jsme ještě jednu nebo dvě podobné, ale už bohužel bez zakončení."

Venku uhráli jediný bod na Spartě

Sešívaní nastoupili pouhé dva dny po pátečním příletu z Petrohradu, což dávalo Středočechům jistou šanci.

„Kdybychom něco z dalších náznaků dotáhli, mohl zápas dopadnout jinak. Sázeli jsme na to, že slávistům budou po čtvrteční Evropské lize rychle docházet síly, což se bohužel nepotvrdilo," netají Rezek.

Příbram je v tabulce desátá, jen jeden ze 14 bodů však získala venku, na Spartě.

„Naše bilance na hřištích soupeřů je hodně spojená se sebedůvěrou. Sráží nás laciné branky, což platilo i na Slavii nebo třeba v Karviné. Věřím však, že začneme vozit body i z venku," doufá Rezek.

Reklama

Související témata: