Hlavní obsah

Bohemians - Teplice 2:3Góly bahrajnského střelce nestačily. Teplice svedly to, co se nepovedlo Spartě ani Plzni

Praha
Aktualizováno

U Botiče na podzim nevyhrála Sparta (1:1) ani mistrovská Plzeň (2:2), v páteční předehrávce 14. kola fotbalové ligy překvapivě dobyly Ďolíček Teplice. Nad Bohemians 1905 zvítězily 3:2. Klokani sice po úvodní brance hostujícího Jeřábka dvěma góly Júsufa výsledek ještě do přestávky otočili, ve druhé půli ale předvedli obrat pro změnu Severočeši: k vyrovnávací brance Trubače přidal vítěznou trefu Vaněček.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Z vítězného gólu Teplic se radují střelec branky David Vaněček, Alex Král a Pavel Čmovš (zleva vpředu).

Článek
Fotogalerie

Klokani, kteří v Ďolíčku nevyhráli od červencového utkání se Slováckem, odehráli hodně solidní první poločas. Zkraje zápasu pálil nebezpečně na zadní tyč Bartek, v 9. minutě nezvládl koncovku Martin Hašek, který rychle vyléčil pochroumané rameno z duelu s Plzní.

Jenže v 17. minutě zmrazil klokany Jeřábek, který se po rohovém kopu prosadil v souboji se Záviškou a hlavou překonal Valeše. Jeden z teplických hráčů, stojící na malém vápně v ofsajdovém postavení, pustil míč mezi nohama. Sudí však dospěli k názoru, že Valešovi nijak nebránil.

Domácí však bleskově kontrovali. Za necelou minutu pohotově tečoval Júsuf střílený centr Dostála z přímého kopu, Diviš neměl šanci - 1:1. Útočník z Bahrajnu neměl dost: za pět minut ukázal, že umí dávat branky i hlavou. Centr z rohového kopu neomylně uklidnil k tyči - 2:1. Vzápětí mohl zkompletovat hattrick, Diviš ale jeho parádní ránu z otočky vyrazil.

Hosté zničehonic mohli udeřit v 38. minutě, kdy se ve velké příležitosti objevil Vaněček, Valeš proti jeho střele vytáhl výtečný zákrok.

Teplice ve druhém poločase vládly

Druhá půle? To byl zcela jiný příběh. Naprosto nečekaný, neboť v úvodním dějství u Botiče jasně vládli klokani. Během osmnácti mnut Severočeši výsledek otočili. Krátce po přestávce trestuhodně nekrytý Trubač s přehledem zavěsil hlavou.

Pro teplického záložníka to byla první trefa v lize od května 2015. Obrat hosté dokonali v 63. minutě, kdy se stoper Král výtečně protáhl po levé straně, předložil Vaněčkovi, který z malého vápna nezaváhal - 2:3.

Kouč Bohemians 1905 Martin Hašek ve snaze zvrátit skóre poslal na trávník čerstvého otce, záložníka Reitera. Ale Teplice si už překvapivý skalp vzít nenechaly.

14. kolo první ligy
Bohemians 1905 - Teplice 2:3
Branky: 18. a 32. Hilál - 17. Jeřábek, 49. Trubač, 63. Vaněček. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Černý. ŽK: Šmíd, Dostál - Král, Vaněček, Krob, Čmovš. Diváci: 4382.
Bohemians: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, M. Hašek ml., Švec (69. F. Hašek), Bartek (69. Reiter) - Mašek (83. Vodháněl) - Hilál. Trenér: M. Hašek st.
Teplice: Diviš - Jeřábek, Čmovš, Král - Hora, Ljevakovič (50. Hyčka), Kučera, Žitný (73. Luts), Krob - Trubač (86. Hošek), Vaněček. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: