Hlavní obsah

Fotbalista Kulič očekává silné mladoboleslavské jaro

MLADÁ BOLESLAV

Není vyloučeno, že fotbalový útočník Marek Kulič absolvoval ve středu v Tel Avivu poslední zápas v barvách Mladé Boleslavi. Netají se tím, že by rád zkusil zahraniční angažmá, ale o případném odchodu nerad hovoří a neprozradil ani, zda má nějakou nabídku z ciziny. Ať už ale zůstane v Mladé Boleslavi, nebo ne, očekává od středočeského klubu velmi silnou jarní část sezóny.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Kulič

Článek

"Zatím zahraniční angažmá neřeším. V novinách na toto téma bylo napsáno dost hloupostí. Proto se k tomu vůbec nebudu vyjadřovat, uvidíme, co bude," řekl novinářům Kulič, který má v Mladé Boleslavi podepsanou smlouvu ještě na jeden a půl roku.

Jednatřicetiletý fotbalista má za sebou ze svého pohledu vydařený podzim. Třešničkou byla premiérová pozvánka do reprezentace, do níž se dostal, jak sám říká, na stará kolena. Při první účasti v evropských pohárech jeho klub také vůbec nehrál druhé housle.

"Podzim byl výborný. Uspěli jsme ve druhém předkole Ligy mistrů, než byl nad naše možnosti Galatasaray," uvedl Kulič a istanbulského soupeře, který mužstvu překazil ve třetím předkole postup do základní skupiny, označil za nejlepšího soupeře, proti jakému hrál. "To byl zážitek. Pro nás to byl vlastně začátek v pohárech a oni nás prostě přejeli. Tam jsme viděli, jak se v pohárech hraje," dodal.

Ke konci chyběla síla

Nejvíc ale hodnotil postup přes Olympique Marseille do skupiny Poháru UEFA. "To jsem si skvěle vychutnali. Škoda jen, že jsme nepostoupili dál. Rozhodující bylo, že se nám nepodařilo vyhrát nějaký zápas doma, to je při tomhle systému nutností," litoval Kulič především bezbrankové remízy s Paris St. Germain.

Jistou výhodu ve vyřazení však Kulič našel, mužstvo se může soustředit výhradně na domácí soutěž. Tým nasbíral zkušenosti a jeho opora očekává, že předvede velmi silné jaro. "Zase budeme mít sílu jako v úvodu podzimu, kdy jsme doma každého umlátili," uvedl Kulič. Právě síla Mladoboleslavským v konci podzimu chyběla, hráči to pociťovali při sprintech a v osobních soubojích. "Na jaře budeme útočit na nejvyšší příčky a soupeřům před náma šlapat na paty, jen tak lacino kůži nedáme," vzkázal Kulič.

Góly nedal, ale přihrával

Bude-li na jaře u toho, bude rozhodně pracovat na tom, aby se vrátila jeho střelecká forma z letošního jara. Na podzim mu zvlhl prach, branky dal jen v pohárech, v lize se netrefil ani jednou.

"Každý mi to neustále omílá, ale jakoby nikdo neviděl, že jsem asi na dvacet branek přihrál. Jak se ale říká, když útočník nedá gól...," uvedl Kulič. Z neproměněných šancí si přitom dělá těžkou hlavu a viní se ze současného postavení týmu v tabulce.

"Kdybych je dal, mohli jsme být druzí a ne čtvrtí," řekl Kulič, kterého ale zřejmě nejvíc mrzí dvě promarněné tutovky v Bukurešti proti Rapidu, kde zápas Poháru UEFA skončil 1:1. "Tam jsem zahodil dvě stoprocentní. To by postup byl na dosah," dodal Kulič.

Reklama

Související témata: