Hlavní obsah

Slávista Vlček obhlížel staveniště v Edenu

Staveniště fotbalového stadiónu v pražském Edenu v úterý navštívil útočník Stanislav Vlček. Mezi nákupy vánočních dárků o dovolené si nejaktivnější podzimní střelec Slavie udělal čas a ze střechy mobilního buňkoviště přehlédl místo budoucího stadiónu Slavie. "Zatím jsem se tady byl podívat dvakrát," svěřil se třicetiletý fotbalista.

Foto: Martin Malý

Stanislav Vlček na obhlídce staveniště v pražském Edenu

Článek

V půlce října jste byl v Edenu na klepání na základní kámen. Je znát velký posun?

To určitě! Je to tu úplně jiné. Stadión ještě neroste nahoru, ale je důležité, že se pracuje. Je tady hotové mraveniště.

Vy sám jste někdy něco stavěl?

Ne. A ani bych se do toho nepouštěl.

Bavíte se o stadiónu se spoluhráči v kabině?

Probíráme to. Všichni se moc těšíme, až bude stadión stát. Je to velká motivace pro ty, kteří si tady budou moci zahrát.

Nastoupíte zde v dresu Slavie?

Těžko odpovědět. V létě mi končí smlouva. A buď ji prodloužím, anebo ne, odejdu a bohužel si tady nezahraju.

Blíží se Vánoce. Jak budete slavit?

Teď jsem byl zrovna kupovat dárek. Z půlky už mám nakoupeno. Slavíme tradičně. Po svátcích objíždíme rodiče a pak na hory do Jizerek. Asi na pěší tůry...

Dobré počasí stavbě přeje
Mírné počasí letošní nastupující zimy stavbě přeje. "Samozřejmě že je to dobře," potvrzuje stavbyvedoucí Michal Přibil. "Zatím není třeba přijímat žádná zvláštní opatření kvůli mrazu." V současné době se stále pracuje na pilotovém založení stavby. Pilot, kterých bude kolem pěti set, stále přibývá. Do konce roku se jich zvládne zhruba polovina. Základy by měly být kompletně vybudované na přelomu ledna a února. Po nepřetržitých třech měsících stavby přijde v prosinci přes svátky týdenní pauza. Od předání staveniště v půlce září se bez přerušení pracovalo ve všední dny i o víkendech. V novém roce se začne pracovat na montážích prefabrikátů. "V průběhu února by měly už být vidět první sloupy," říká Michal Přibil.

Reklama

Související témata: