Hlavní obsah

Příbram - Baník 0:2Baník zastavil pád v Příbrami. Ta sedm kol nevyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Hrubý 0 : 1
90. Stáňa 0 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Baník přijel v neděli odpoledne zastavit výsledkovou mizérii posledních kol do Příbrami, a to se mu povedenou ránou Hrubého a dorážkou Stáni povedlo. Příbram tak čeká na výhru od 10. kola, kdy doma porazila Mladou Boleslav, a dál zůstává blízko sestupového pásma.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Baníku v Příbrami.

Článek

Baník se musel u Litavky v mlžném oparu cítit jako doma, tisícovka jeho fanoušků mu vytvořila téměř domácí kulisu. A to ostravská ikona Baroš zůstala jen na lavičce. Přesto úvod zápasu patřil Příbrami, která si vynutila územní převahu, ale šanci si vytvořit nedokázala. Antwi pronikl k šestnáctce po levé straně, ale místo centru volil zpětnou přihrávku, když později míč do pokutového území prošel, Stronati ho včas „ukradl" Voltrovi. Totéž udělal gólman Laštůvka Fantišovi, dobíhajícímu dlouhý kolmý pas. Také další pokusy o průniky končily převážně na Stronatim.

Baník se osmělil po deseti minutách, jenže J. Šašinka na hranici šestnáctky místo zakončení fauloval. Domácí znovu převzali taktovku. Po Rezkově rohovém kopu tečoval Voltr patou míč, ale ten proskákal kolem brankové čáry a skončil za bránou. Po trestném kopu Květa se zase vyznamenal bravurním zákrokem Laštůvka. Do sítě pak neprošla ani Voltrova střela z hranice šestnáctky.

Baník se znovu nadechl a zle bylo domácím. Měli štěstí, když Hrubého centr promáchl Jirásek a obrana balón uklidila na rohový kop. Krátce na to po dalším rohovém kopu Jánoš hlavou trefil ruku domácího Voltra, ale píšťalka sudího Berky mlčela. Oba tymy hrály ofenzívně a bylo jen otázkou času, kdy se jeden trefí. V závěru první půle se to podařilo Baníku. Po rychlé akci bratří Šašinků domácí jen odvrátili na rohový kop. Ten hosté rozehráli nakrátko, Jirásek dal Hrubému, který si lehce poradil s Květem a ránou k bližší tyči propálil Kočího. Zbytek poločasu patřil hostům, kteří ale gólovou pojistku nepřidali.

Hned v úvodu druhé půle se řítil do šance O. Šašinka, ale sám sebe zastavil útočným faulem. Po centru Hrubého pak mohl zvýšit Stronati, míč sice dostal do sítě, ale z ofsajdu. Domácí odpověděli hned dvěma slibnými akcemi. Před Rezkem zívala odkrytá brána, jenže střela místo v síti skončila u vzdálenější tyče, kde ji obrana odvrátila na roh. Po jeho rozehrání odmítl vyrovnání Fantiš, který z dobré pozice přestřelil. Branka se pak zdála malá na druhé straně J. Šašinkovi.

Na už tak kluzký trávník se snášel déšť se sněhem a hráčům rychle ubývaly síly. Hru Baníku přišel oživit na poslední čtvrt hodinu Baroš, ale na těžkém terénu se dlouho k ničemu nedostal, zejména když domácí drželi míč. Jejich střelecké pokusy však k Laštůvkovi ani nedolétli. Naopak jen centimetry chyběly ráně Fleišmana na druhé straně. Ostrava vysunula svoji obranu daleko před Laštůvkovu šestnáctku a domácí do ní prakticky nepustila. Tři body si pak nejen pohlídala, ale v poslední minutě Stáňa z dorážky po akci Holzera výhru pojistil.

17. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branky: 39. Hrubý, 90. Stáňa. Rozhodčí: Berka - Boček, Vitner. ŽK: Jánoš (Ostrava). Diváci: 1638.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Rezek, Květ (61. Mingazov), Hlúpik (46. Keita), Průcha - Voltr (75. Pejša), Fantiš. Trenér: Csaplár.
Ostrava: Laštůvka - Mešaninov, Šindelář (55. Procházka), Stronati, Fleišman - Jirásek (77. Stáňa), Jánoš, Hrubý, Holzer - J. Šašinka, O. Šašinka (74. Baroš). Trenér: Páník.

Reklama