Hlavní obsah

Sparta odmítla ranec za Stanciua, do Turecka by se měl vrátit Kaya

Praha

Zoufalý podzim je minulostí, začíná tvrdá zimní lopota na alespoň postupné nápravě. „Musíme mít v týmu balanc mezi českými a zahraničními hráči. Je nutné, aby se z téhle kombinace zrodil skutečný tým a neměli jsme v kabině skupinu individualistů,“ vyhlásil jednu z priorit Tomáš Rosický, nový sportovní ředitel fotbalové Sparty. Jádro chce mít z odolných českých hráčů, ale co bude s armádou cizinců?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Nicolae Stanciu v akci.

Článek

Spekulací je kolem letenského klubu v souvislosti s chystanými zimními kroky spousta. Jedna z nich praví, že Sparta se bude chtít většiny svých zahraničních hráčů zbavit. Nekoresponduje však s informacemi agenta Pavla Zíky ze společnosti Global Sports, který se na příchodu řady cizinců na Letnou podílel.

„Dostali jsme třeba nabídku na Nico Stanciua ze Saúdské Arábie. Velmi lukrativní pro klub i hráče, s velkou přestupní částkou i platem. Sparta ji ovšem odmítla," říká Zíka. Zájemce údajně nabídl za přestup 180 milionů korun a plat až čtyřikrát větší, než má Stanciu na Letné.

V kurzu je útočník Benjamin Tetteh, autor devíti podzimních gólů. „V poslední době ho sledují kluby z Premier League i bundesligy. Očekáváme nabídku, která bude atakovat hranici 300 milionů korun. Ani Benjiho však Sparta nechce pustit, její požadavek je, aby pokračoval i na jaře," poukazuje agent.

„Chipciu má hostování až do léta, pokračovat by měl i brankář Nita. Stoper Kaya by se měl na hostování vrátit do Galatasaraye Istanbul," dodává Zíka.

Rozhodnout se musí případ Šural

Jeho agentura zastupuje také Josefa Šurala, kolem něhož je docela dusno. Český reprezentant stále neprodloužil smlouvu, jež mu v létě na Letné končí. Sezonu začínal jako kapitán, podzim končil jako nepotřebný náhradník.

„Chceme se dohodnout se Spartou v klidu a bez skandálů. Některé informace o Pepově platu, které se teď v médiích objevily, se vůbec nezakládají na pravdě," ujišťuje agent. „Stále je ve hře prodloužení smlouvy. Pokud k němu nedojde, pak se budeme zabývat nabídkami ze zahraničí. Jasno chceme mít do začátku zimní přípravy," líčí Zíka.

Pro Šurala má připravené varianty ze zámořské MLS, Turecka, Ruska či Srbska.

Reklama

Související témata: