Hlavní obsah

Sigma zatím bez posil, chce však přivést zkušeného stopera

Olomouc

Příchod zkušeného stopera je prioritou vedení fotbalové Sigmy Olomouc. Ta ve čtvrtek zahájila přípravu na jarní část sezóny bez jakýchkoliv posil. Kouč čtrnáctého celku tabulky Václav Jílek ale věří, že „vysněného“ hráče se dočká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Článek

„Jednání intenzivně probíhají. Když všechno dobře dopadne, mohl by tady už příští týden být. Zkušenost, to byl v této souvislosti můj zásadní požadavek. V situaci, co jsme, si nemůžeme dovolit, spálit se. Chci proto, aby přišel hráč, který pravidelně nastupoval, kvalitu už prokázal a může nám okamžitě pomoci," prohlásil Jílek.

Vybrat hráče, který tyto kritéria splňuje, bylo podle sportovního ředitele Sigmy Ladislava Mináře mimořádně obtížné. „V průběhu Vánoc nám jich agenti nabízeli dost. Jenže v české a slovenské lize byli k mání jen leváci, a ty máme dva. U praváků byly neakceptovatelné ceny, nebo neměli výkonnost podle představ trenéra. Vybrali jsme si proto jednoho fotbalistu ze zahraničí a já věřím, že ho získáme. Kvalitní stoper prostě přijít musí. Potřebujeme ho i proto, aby vedle něj dál rostl Jemelka," zdůraznil Minář.

Žádné další posily v této chvíli Hanáci nehledají. „Dlouhodobě bychom rádi přivedli jednoho středopolaře a jednoho hrotového útočníka. Dokud ale nebude stoper, řešit nikoho dalšího nebudeme. Prostor na to bude, až přijde," doplnil k tomu sportovní ředitel.

Z kádru Hanáci naopak uvolnili konžského krajního záložníka Manziu na přestup do Opavy a obránce Surzyna na hostování do Vítkovic. „Nabídku na žádného jiného našeho hráče včetně všech opor, jsme nedostali," konstatoval Minář.

Z hlediska cílů pro jaro chce Sigma v prvé řadě co nejrychleji opustit barážové příčky. „Hrát o záchranu může být v novém systému hodně ošidné. „Rádi bychom se dostali, co nejdál i v českém poháru. Uvidíme ale, jak nám to půjde v lize. Ta je nyní prioritou," přiznává Jílek.

V přípravě jeho svěřenci odehrají dva zápasy v Trenčíně, poté se utkají v Bratislavě se Slovanem, doma pak s Ružomberokem a Jihlavou. Další tři zápasy je čekají na soustředění v Turecku, kde se budou připravovat od 25. ledna do 3. února (soupeři ještě nejsou potvrzeni). Do ligy vstoupí 9. února domácím duelem s Jabloncem.

Reklama

Související témata: