Hlavní obsah

Trenér Mareček kvůli vážné nemoci končí v Teplicích

Josef PešoutPrávo

Zdrcující zpráva zasáhla fotbalové Teplice. Vážné zdravotní důvody donutily trenéra Vlastislava Marečka k předčasnému ukončení smlouvy v severočeském prvoligovém klubu. Čtyřicetiletý kouč to sám oznámil na pondělní mimořádné tiskové konferenci.

Článek

"Mluví se mi velice těžce, ale bohužel došlo k tomu, že moje onemocnění si vyžádá dlouhodobou léčbu. A během něj bych nemohl vykonávat svoji trenérskou činnost u mužstva. Chci proto poděkovat za dosavadní spolupráci vedení klubu, realizačními týmu, hráčům a všem lidem, kteří mi věřili a fandili. A těm, kteří mi nepřáli a všem kritikům jen vzkazuji, že jsem pracoval vždycky naplno," uvedl tichým hlasem Mareček. U celku působil nepřetržitě dvě a půl sezóny, předtím dva roky úspěšně vedl v první lize Zlín.

Rozhodnutí dlouho zvažoval

Naposledy Mareček koučoval teplické mužstvo na víkendovém halovém turnaji v Drážďanech. "Rozhodnutí skončit jsem zvažoval delší dobu, ale načasoval jsem ho až na začátek nového roku, aby to nenarušilo chod klubu. Hráči se o mém loučení dozvěděli během pondělí. Pokud to půjde, chci zůstat v kontaktu s týmem a přeji svému nástupci Jirkovi Bartlovi, který mi byl skvělým asistentem, aby svou úlohu zvládl. Jsem přesvědčen o jeho pracovitosti a věřím, že to dokáže," pokračoval Mareček.

Trenér hodlá udělat maximum pro návrat k fotbalu. "To je motiv mého boje. Už při předešlém angažmá ve Zlíně jsem se pral s nemocí a znovu spoléhám na sílu a podporu okolí. Vynasnažím se být klubu prospěšný aspoň externě při poradenské činnosti, a jak jen to půjde," poznamenal uznávaný kouč, který je zároveň asistentem trenéra Ladislava Škorpila u reprezentační "jedenadvacítky".

"Domluvili jsme se, že pokud na to budu mít kapacitu a zdravotní stav mi to umožní, nemělo by se mé pozici zatím nic měnit," pravil Mareček.

Hrdlička: Vlasto,drž se!

Ředitel teplického klubu František Hrdlička přiznal, že podobně složitou situaci ještě neřešil. "Myslím, že to nezažil nikdo v lize. Trenér nás o svých problémech informoval už před Vánoci. Kdyby se sám nerozhodl, že skončí, působil by dál u mužstva. Momentálně nás sportovní výsledky vůbec nezajímají. To, jestli jsme v ligové tabulce osmí nebo devátí, není vůbec podstatné. Na to teď nemáme v Teplicích myšlenky. V takovýchto momentech si uvědomujete, že fotbal je jenom hra a zábava. Přejeme si jediné: aby Vlasta dovedl svůj zápas do vítězného konce. Vlasto, drž se!"

V osobě trenéra Jiřího Bartla, který byl v pondělí pověřen vedením týmu, by měla být zachována kontinuita dosavadní práce. "Mužstvo je postaveno podle představ pana Marečka, hraje jeho systémem a z toho vycházejí i dlouhodobé plány. Nic nás netlačí, abychom okamžitě jmenovali nového trenéra. Definitivní obsazení postů na lavičce určíme do konce ledna," dodal Hrdlička.

Reklama

Související témata: