Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Táborsko 3:1Středočeši skončili na Maltě třetí, triumf obhájila Zbrojovka

La Valletta
Aktualizováno

Prvoligový favorit se prosadil. Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu o 3. místo na Tipsport Malta Cupu, který je letos poprvé atraktivním vyvrcholením tradičního zimního turnaje, porazili druholigové Táborsko 3:1. O dvě branky vítězů se postaral Přikryl, který nedávno prodloužil se svým klubem smlouvu. Brněnská Zbrojovka ve finále zvítězila nad bratislavským Slovanem 3:0 a obhájila tak loňské prvenství.

Foto: Tipsport

Fotbalistům brněnské Zbrojovky se na Maltě dařilo.

Článek

Tři české kluby a jeden slovenský mají v rámci týdenního pobytu v ideálních klimatických podmínkách středomořského ostrova prostor na přípravu. Vedle zápasů mají zajištěny také tréninky.

V utkání o třetí místo na přírodním trávníku Národního stadionu v La Vallettě mladoboleslavští fotbalisté splnili roli favorita a porazili druholigového soupeře bez mimořádného úsilí a po kombinačně značně neurovnaném výkonu.

Ve finále měl český druholigový tým navrch nad největším slovenským klubem. Již do přestávky třemi góly rozhodli Šumbera, Bariš a Pavlík. Zbrojovka tak poté, co vloni vyhrála zimní Tipsport ligu, má triumf i z prvního ročníku Tipsport Malta Cupu.

Final Four zimní fotbalové Tipsport ligy na Maltě:
Zápas o 3. místo:
Mladá Boleslav - Táborsko 3:1 (2:1)
Branky: 6. a 41. Přikryl, 51. D. Hašek - 32. Kopřiva.
Ml. Boleslav: Stejskal - Novák (81. Tvaroh), Hájek, Šušnjar (46. Tatajev), D. Hašek - Matějovský, Takács (46. Hubínek) - Fulnek (70. Provazník), Přikryl (67. Pech), Ewerton (46. Klíma) - Komličenko (46. Ladra). Trenér: Weber.
Finále:
Zbrojovka Brno - Slovan Bratislava 3:0 (3:0)
Branky: 33. Šumbera, 42. Bariš, 44. Pavlík.

Reklama