Hlavní obsah

Plzeň - CSKA Sofie 1:2Český mistr ve Španělsku padl, Slavia sfoukla anglické mladíky

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zůstávají na soustředění ve Španělsku bez výhry. Po dvou remízách český mistr podlehl CSKA Sofie 1:2. Pražská Slavia v Portugalsku porazila výběr Brentfordu do 23 let 4:0. Jablonec tam na Atlantic Cupu porazil dánský Aarhus 1:0. Liberec, stejně jako minulý rok, přehrál během soustředění v Turecku srbský Partizan Bělehrad. Duel rozhodl v 69. minutě Ondřej Lehoczki. Olomouc remizovala s dánským Hobro 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick van Buren ze Slavie.

Článek

Během víkendu dorazil za viktoriány do Estepony štáb UEFA s kamerami, aby natočil záběry pro magazín Evropské ligy. Štěstí jim však nepřinesl. Po úvodních remízách s Wu-chanem a Puskás Akadémií tentokrát Plzeň prohrála s druhým týmem bulharské ligy 1:2.

Novic Beuaguel sice z penalty otevřel skóre, soupeř však odpověděl stejnou mincí a ve druhém poločase rozhodl.

Slavia v Portugalsku narazila na juniorku Brentfordu, která má v kádru odchovance sešívaných Jana Žambůrka a exsparťana Matěje Majku.

Pražané dominovali a vyhráli 4:0, o jejich góly se postarali Van Buren, Stoch, Masopust a Král.

Slovan sehrál utkání se skromným počtem šancí. Úroveň zápasu poznamenal i tvrdý terén. Po víkendovém krupobití nebyl trávník v optimálním stavu. Rozhodl jediný gól. Po Nešického rohovém kopu se k míči dostal Ondřej Lehoczki a zajistil Liberci výhru.

Druhé utkání na Atlantic Cupu v Portugalsku zvládl Jablonec. O vítězství 1:0 nad dánským Aarhusem rozhodl svou premiérovou brankou v novém dresu Bogdan Vatajelu.

Olomouc ve druhém utkání v Turecku dala příležitost hráčům, kteří nebyli vytíženi v prvním vítězném zápase s Lubinem (2:1). S dánským Hobro se rozešla smírně 1:1.

"Celý první poločas jsme se trápili s těžkým nerovným terénem. Před druhým jsme si řekli, že je potřeba dát do zápasu více energie, aby na nás bylo vidět větší odhodlání. Jsem rád, že jsme se ve druhé půli zvládli terénu přizpůsobit. Naše vyrovnávací branka byla velice pěkná," říká trenér Václav Jílek.

Přípravná fotbalová utkání:
V Turecku: Slovan Liberec - Partizan Bělehrad 1:0 (0:0)
Branka: 69. Lehoczki.
Liberec: Nguyen - Mikula (46. Koscelník), Lehoczki, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Oršula, Nešický, Pešek - Kozák (68. Pázler). Trenér: Hornyák.
V Turecku: Olomouc - Hobro 1:1 (0:1)
Branky: 49. Látal - 26. Amankwah. ČK: 55. Lalkovič (Olomouc).
Olomouc: Reichl - Chvátal, Štěrba (58. Kotouč), Polom, Látal - Lalkovič (55. Sláma), Sladký, Dvořák, Chytil, Texl (68. Zahradníček) - Yunis (58. Plšek). Trenér: Jílek.
Ve Španělsku: Viktoria Plzeň - CSKA Sofie 1:2 (1:1)
Branky: 37. Beauguel z pen. - 44. Gyasi z pen., 82. Henrique.
Plzeň: Kozáčik - Havel (68. Ekpai), Hubník (68. Pernica), Hejda (68. Piroch), Limberský (80. Bucha) - Procházka (68. Hořava), Hrošovský - Kayamba (68. Petržela), Čermák (68. Bakoš), Kovařík - Beauguel (68. Chorý). Trenér: Vrba.
V Portugalsku: Slavia Praha - Brentford "23" 4:0 (2:0)
Branky: 16. Van Buren, 42. Stoch, 49. Masopust, 81. Král.
Slavia: Kovář - Frydrych, Ngadeu (65. Vlček), Deli, Zelený - Král, Hušbauer - Masopust, Stoch, Baluta (72. Van Buren) - Van Buren (50. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.
Atlantic Cup v Algarve: FK Jablonec - Aarhus 1:0 (0:0)
Branka: 53. Vatajelu.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol (80. Pleštil) - Jovovič (68. Acosta), Považanec (88. Fábry), Hübschman, Kratochvíl (70. Kubista), Vatajelu - Doležal (80. Chramosta). Trenér: Rada.

Reklama