Hlavní obsah

Baník vydřel na Dukle jen bod, Jablonec po dramatické koncovce veze výhru z Olomouce

Aktualizováno

Úvodními dvěma zápasy 20. kola začala jarní část nejvyšší fotbalové soutěže. Favorizovaný Baník Ostrava jen remizoval na hřišti o záchranu bojující Dukly 1:1, když na vedoucí branku Podaného reagoval parádní trefou Kuzmanovič. Tři body slaví Jablonec, který po divokém závěru vyhrál v Olomouci 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dukla bojovala o další ligové body s Baníkem

Článek
Fotogalerie

Favorizovaný Baník zaskočil v 18. minutě Jakub Podaný, který poslal domácí Duklu po obrovské chybě hostující obrany do vedení. Slezané se z nečekaného úderu vzpamatovali v 31. minutě, kdy vyrovnala parádní ranou posila z Opavy Nemanja Kuzmanovič. Ve druhém poločase se už fanoušci branky nedočkali.

Baník je po dvaceti kolech na čtvrtém místě, dotáhnout se na něj může Sparta, která hostí v neděli Bohemians. Pražanům patří předposlední příčka, na poslední Karvinou, která má zápas k dobru, mají jednobodový náskok.

Jablonec zvítězil v Olomouci a je třetí

V prvním poločase diváci v Olomouci branku neviděli, více ze hry měl Jablonec, který vyslal na Buchtovu branku šest pokusů, jen dva však mířily mezi tyče.

Severočechy poslal v 78. minutě do vedení Vojtěch Kubista, domácí však stihli o osm minut později díky Vítu Benešovi vyrovnat. Poslední slovo však přeci jen patřilo Jablonci, kterému výhru trefil v 89. minutě Michal Doležal.

Hanáci zůstávají po 20. kole na 14. příčce s tříbodovým náskokem na Duklu, Jablonec se dostal před Baník na třetí místo.

První fotbalová liga - 20. kolo:
Dukla - Ostrava 1:1
Branky: 14. Podaný - 31. Kuzmanovič
Olomouc - Jablonec 1:2
Branky: 87. Beneš -  78. Kubista, 89. Doležal

Reklama