Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Panenkův nástupce i severní vítr od Ještědu

Praha

Mimořádné góly okořenily jarní premiéru domácí nejvyšší soutěže. Penalta á la Panenka, mimořádné sólo či pohotový lob. Všichni jejich autoři figurují v ideální sestavě 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Hned tři zástupce v ní má Liberec, který v duelu s Příbramí dosáhl nejvyššího vítězství víkendu.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz

Článek

Neodvedl svůj nejlepší výkon, ale za odvahu a technickou preciznost, kterou se blýskl, si nominaci zaslouží. Slávista Souček za bezbrankového stavu rozhodl duel s Teplicemi z penalty, kterou proměnil dloubáčkem ve stylu Antonína Panenky. Sešívaní se mohli znovu spolehnout i na stopera Ngadeua.

Krutý severní vítr sfoukl Příbram. Liberec si doma zařádil, Pešek předvedl náramné sólo zakončené gólem, Oscar přidal pohotový lob, do listiny střelců se zapsal i obránce Hybš.

Plzeň narazila na Mladou Boleslav, jejíž hru řídil mazák Matějovský. Na Hané uspěl Jablonec, jemuž se vyplatil nováček Vatajelu a v obraně stoper Hovorka.

Aspoň bod v duelu s Baníkem vychytal Dukle brankář Rada. Pokud jde o útočníky, ukázali se Wágner z Karviné a Kalabiška ze Slovácka.

Sestava 20. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Rada (Dukla) - Ngadeu (Slavia), Hovorka (Jablonec), Hybš (Liberec) - Oscar (Liberec), Matějovský (Mladá Boleslav), Souček (Slavia), Vatajelu (Jablonec) - Kalabiška (Slovácko), Wágner (Karviná), Pešek (Liberec).

Reklama