Hlavní obsah

Dočky jako Rocky. Legendární schody přestěhoval na Letnou

Praha

Čekají od něj spasení, div ne zázraky. Tak proč by svého Dočkyho nepřivítali zpátky jako Rockyho? Fotbalová Sparta v poslední den přestupů dotáhla vytoužený návrat Bořka Dočkala. A jelikož si kapitán národního týmu během angažmá ve Filadelfii osahal legendární schody, na nichž tvrdě makal filmový boxer Rocky Balboa, sparťané se chopili šance. Záložníka na klubovém Twitteru vítají právě jako hrdinu a la Sylvester Stallone.

Foto: Sport.cz

Bořek Dočkal jako Rocky? Působením ve Filadelfii se scéna ze slavného filmu přímo vnucovala...

Článek

Angažmá v MLS mu vyšlo. Ve městě si prošel spoustu atrakcí. Mimo jiné i schody proslavené scénami z filmů o nepřemožitelném boxerovi.

„Rockyho jsem samozřejmě viděl, jako dítě jsem ho měl rád. Ve Filadelfii je víc zajímavých historických věcí. Rockyho schody k nim určitě patří," vzkazoval Bořek Dočkal z Ameriky.

Teď je zpátky ve službách Sparty. A v krátkém videu maká v Rockyho šedivé tréninkové soupravě po schodech na Letnou, jako by si schody z Filadelfie přestěhoval domů.

Rockyho výdrž bude potřebovat. Sparta není dlouhodobě v dobré kondici a právě Dočkal má nastartovat zásadní zlepšení.

Na velký tlak je připravený

„Zjistil jsem, že tlak a očekávání jsou pro mě nezbytnou součástí, abych fotbal prožíval naplno. Kdybych se chtěl vyhnout tlaku, tak jsem měl možnosti jít jinam, kde bych mohl hrát víc v klidu. Ale jak je někdy tlak lidí a médií nepříjemný, tak přináší i momenty, které si pak člověk pamatuje do konce života," líčí Dočkal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jako kapitán během podzimu přispěl k výraznému oživení reprezentace. Nakopne i Spartu?

„Každý jsme nějaký. Spousta hráčů na tom má založenou kariéru. Někdo naopak svůj výkon odvádí pro tým na hřišti a v kabině neřekne ani slovo. Jde mi o výsledky a snažím se pro to dělat maximum. S přibývajícím věkem asi člověk cítí odpovědnost, aby všechno fungovalo," říká Dočkal.

„Zažil jsem tu jeden titul a rád bych zažil další. Titul ve Spartě je nejvíc. Můžeme se bavit o návratu do evropských pohárů, ale k tomu je základ získat titul a návrat na pozici číslo jedna v Čechách," poukazuje záložník.

Reklama

Související témata: