Hlavní obsah

Karviná padá do hlubin. Ztrácí míče a nedává góly

Příbram

Fotbalisté Karviné už nevyhráli pět kol a jejich ztráta na patnácté příčce narůstá. V sobotu v Příbrami hráli s domácími, kteří také nebyli v komfortní situaci, jak se říká, o šest bodů. Prohra 1:2 však znamená, že jejich ztráta na mimobarážové příčky narostla už na osm bodů.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Lazar Djordevič z Karviné (vlevo) v souboji s Antonínem Fantišem.

Článek

„V první půli byla Příbram lepší, ale ve druhé jsme byli lepší my. Měli jsme šance, bohužel jsme žádnou nedali. Tahle prohra strašně mrzí, zejména v situaci, ve které jsme," litoval po utkání karvinský záložník Dávid Guba, který vyrovnal nádhernou střelou z hranice šestnáctky pod břevno na 1:1, což ale nestačilo ani na bod.

O tíživé situaci týmu nechtěl spekulovat. „My se nemůžeme dívat na mužstva kolem sebe a počítat tabulku. Musíme se soustředit na sebe a sbírat body. Jinak bude ještě hůř. Už dřív jsme měli šanci si uhrát lepší pozici. Měli jsme soupeře z naší blízkosti, to platí i o Příbrami, bohužel jsme body ztráceli a soupeři nám utíkají. Teď před sebou máme velmi těžký zápas s Bohemkou. Ta na tom není o mnoho lépe, ale body vozí hlavně z venkovních zápasů. Pro nás to bude další klíčový duel," konstatoval slovenský záložník.

Deka ale na karvinském týmu prý neleží. „Samozřejmě by se nám hrálo lépe, kdybychom vyhrávali. Nesmíme ale upadat do bezmoci, naopak musíme zvednout hlavy, a právě s Bohemkou se odrazit k lepším výsledkům i cestě za záchranou," přál si Guba.

Kouč Karviné Norbert Hrnčár také litoval zbytečné porážky. „První půle byla špatná. Brzy jsme inkasovali a nebyli schopní dostat se do hry. Po změně stran jsme ale dokázali vyrovnat hru, a pak i skóre. Bohužel jsme dostali z poslední akce domácích gól," litoval.

Výkon z druhého poločasu už podle něj snesl přísnější měřítka. „Jenže jsme nedali naše šance. Náš problém je v tom, že ztrácíme hodně míčů a nevynucenými chybami necháme iniciativu soupeři. Když si dokážeme přihrát, je to jiné, ale musíme střílet i góly," nabídl Hrnčár vysvětlení příčin porážek i cestu, která by mohla vést k lepším výsledkům.

Reklama