Hlavní obsah

Slávistický boss Tvrdík se omlouval Laštůvkovi za fanoušky, pak sám rozpoutanou bouři pacifikoval

Prahja

Kontrast. A pořádný. Zatímco ostravští fanoušci na někdejšího kapitána Baníku Frydrycha nezanevřeli, i když to byl on, kdo se gólem a třemi asistencemi postaral v pražském Edenu v nedělním ligovém duelu o demolici jejich týmu, ti slávističtí nemohli přijít Laštůvkovi v bráně hostů na jméno. „Díro, díro,“ řvali na něho od úvodního hvizdu a s přibývajícími minutami intenzita jejich hněvu adresovaného šestatřicetiletému gólmanovi narůstala.

Foto: Michaela ??hov?, ČTK

Brankář Ostravy Jan Laštůvka při utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

A tak zatímco Michala Frydrycha si jindy nezkrotní ostravští rowdies po závěrečném hvizdu vyžádali, aby se s nimi přišel k jejich sektoru pozdravit a oni mu mohli za předvedený výkon uznale zatleskat, za chování a skandování slávistických fanoušků se Janu Laštůvkovi omlouval sám nejvyšší boss ligového lídra.

„Brankář Baníku Jan Laštůvka byl hráčem základní sestavy Slavie. Za klub má můj respekt a úctu. Jako všichni hráči klubu v jeho historii, kteří respektovali jeho tradice. Mrzí mě dehonestující chování k němu od části našich fanoušků," napsal předseda slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík bezprostředně po zápase na twitter.

Samozřejmě tím okamžitě vyvolal jen další reakci fanoušků, kteří Laštůvkovi neodpustili, že opustil Eden už po půl roce, i když měl smlouvu podepsanou na dvě sezony. A opustil ho sám a o své vůli, protože se podle jejich přesvědčení nedokázal smířit s představou, že by měl sedět mezi náhradníky na lavičce a stát se brankářskou dvojkou.

Po příchodu kouče Jindřicha Trpišovského bylo totiž předem jasné, že nový trenér bude preferovat jako gólmanskou jedničku Ondřeje Koláře, který přišel společně s ním za 25 milionů korun z Liberce.

Ostatně, už při námluvách se Slavií v červnu před dvěma lety, když Pražané hledali náhradu za Pavlenku odcházejícího do Brém, vzkázal Laštůvka do Edenu, že na lavičku náhradníků nemá věk.

Značnou část fanoušků tím popudil a postavil proti sobě ještě dřív, než se v Praze objevil.

A některými dalšími výroky pak bývalý reprezentační gólman, který během kariéry prošel ukrajinským Doněckem, anglickým Fulhamem, německou Bochumí i třeba Dněpropetrovskem, jejich averzi jen umocnil.

„Nic tak hrozného se nestalo. Par jednotlivců na něj zakřičelo, že je díra. Což byla mimochodem za dobu jeho působení pravda," připomněl Tvrdíkovi i Laštůvkovi fanoušek Subhuman83, že Laštůvka nenaplnil očekávání, s nímž do Edenu přicházel.

„Nevraživost si ovšem vysloužil i svými vyjádřeními," přidal. „A fanoušky zase mrzí jeho dehonestující chování k našemu klubu... Jak se do lesa volá...." dodal třeba Tomáš Štěpánek. „Jeho prohlášení o Fans, když odcházel ze Slavie, se nazapomíná," přidal se se další příznivců Slavie.

Tvrdík nakonec rozpoutanou bouři sám mírnil a pacifikoval.

„Vím, že byl sám zklamaný, že mu to ve Slavii nevyšlo. Ale to je fotbal. Nevím o jeho negativních vyjádřeních ke klubu. Respektuju názor fanoušků, ale pro mě je každý hráč, který za nás nastoupil a nezklamal naše ideály, sportovec hodný respektu a úcty. Nechme si svoje názory," snažil se utnout debatu.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články